Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Για σκευωρία από πλευράς Μαλαισίας κάνει λόγο ο ύποπτος για τη δολοφονία του Kim Jong Nam

Reuters: Για σκευωρία από πλευράς Μαλαισίας κάνει λόγο ο ύποπτος για τη δολοφονία του Kim Jong Nam
Υποστηρίζει ότι προσπαθούν να αποσπάσουν ομολογία του με το ζόρι
Ο Ri Jong Chol, ύποπτος για τον φόνο του ετεροθαλή αδερφού του Kim Jong Un, είπε στο Πεκίνο ότι είναι θύμα συνωμοσίας από την πλευρά της Μαλαισίας για να πληγεί το γόητρο της Β. Κορέας, μεταδίδει το Reuters.
Ο Ri κατηγόρησε τη Μαλαισία ότι χρησιμοποιεί παράνομες μεθόδους για να αποσπάσει ομολογία του, σε δηλώσεις που έκανε έξω από την πρεσβεία της Βόρειας Κορέας στο Πεκίνο το Σάββατο 4/3.
Ο Kim Jong Nam δολοφονήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου στην Κουάλα Λουμπούρ, όταν δέχτηκε επίθεση από δύο γυναίκες στο διεθνές αεροδρόμιο, με την αστυνομία της Μαλαισίας να υποπτεύεται ότι τον ψέκασαν με το χημικό VX, που θεωρείται όπλο μαζικής καταστροφής.
Η δολοφονία του Kim Jong Nam επιδείνωσε τις σχέσεις της Μαλαισίας με τη Βόρεια Κορέα, που είχαν φιλικούς δεσμούς για δεκαετίες.
O Ri υποστηρίζει ότι δεν ήταν στο αεροδρόμιο τη μέρα του φόνου, ούτε ξέρει κάτι για το γεγονός ότι το αμάξι του χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση.
"Δεν πήγα στο αεροδρόμιο και δεν είχα λόγο να πάω, απλά έκανα τη δουλειά μου" ήταν τα λόγια του.
Έξω από την πρεσβεία της Β. Κορέας στο Πεκίνο, ο Ri είπε στους δημοσιογράφους ότι παρουσιάζεται ως ένοχος με ψεύτικα αποδεικτικά στοιχεία και ότι η αστυνομία του έδειξε φωτογραφίες της οικογένειάς του υπό κράτηση.
"Κατάλαβα ότι πρόκειται για μία συνωμοσία για να σπιλώσουν την τιμή της Βόρειας Κορέας" δήλωσε χαρακτηριστικά.
Η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ ανέφεραν ότι η δολοφονία σχεδιάστηκε από πράκτορες της Βόρειας Κορέας.
Ο Kim Jong Nam που ζούσε στο Μακάο υπό την προστασία της Κίνας, είχε μιλήσει δημόσια κατά της απομονωμένης δυναστείας της οικογένειάς του και την εξοπλισμένη με πυρηνικά Β. Κορέα

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης