Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Δεν παραιτείται από την προεκλογική κούρσα ο F. Fillon - Η επιλογή είναι του λαού

Γαλλία: Δεν παραιτείται από την προεκλογική κούρσα ο F. Fillon - Η επιλογή είναι του λαού
Η επιλογή είναι σε εσάς και όχι στους πολιτικούς τόνισε, απευθυνόμενος προς το συγκεντρωμένο πλήθος
«Κανείς δεν μπορεί να με εμποδίσει να είμαι υποψήφιος» δήλωσε ο F. Fillon, αρνούμενος να εγκαταλείψει την προεκλογική εκστρατεία για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές.
«Την υποψηφιότητά μου υποστηρίζει πάντα η πλειονότητα των ψηφοφόρων της κεντροδεξιάς, το πιστεύω αυτό και το απέδειξα σήμερα το απόγευμα» πρόσθεσε, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο «France 2».
Νωρίτερα, ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς είχε μιλήσει σε προεκλογική του συγκέντρωση, στο Παρίσι, ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του.
«Η επιλογή είναι σε εσάς και όχι στους πολιτικούς» τόνισε, απευθυνόμενος προς το συγκεντρωμένο πλήθος και επιτέθηκε στους υπόλοιπους υποψήφιους.
«Εσείς αποφασίζεται με την ψήφο σας» έσπευσε να προσθέσει.

Το πρωί, κατέστη γνωστό πως υψηλόβαθμα στελέχη του κεντροδεξιού κόμματος, μεταξύ άλλων και ο N. Sarkozy, ετοιμάζουν μία «πολιτική πρωτοβουλία», προκειμένου ο Fillon να αντικατασταθεί από τον πρώην πρωθυπουργό, Alain Juppé
«Μέσα στις επόμενες ώρες θα προτείνουμε μια πρωτοβουλία», δήλωσε χαρακτηριστικά, ο CristianeEstrozy, συνεργάτης του τέως προέδρου της Γαλλίας, Sarkozy, προσθέτοντας ότι αυτό θα γίνει το πρωί της Δευτέρας.
Η φημολογία περί παραίτησης του Fillon «φούντωσε» εκ νέου το πρωί της Κυριακής, μετά την είδηση περί ακύρωσης ραδιοφωνικής του συνέντευξης.
«Ο
F. Fillon ματαίωσε επισήμως την εμφάνισή του στο πρωινό πρόγραμμα του Europe 1», έγραψε στο Twitter ο παρουσιαστής της εκπομπής.
Χθες Σάββατο (4/3)  οι γαλλικές αρχές έκαναν έρευνα στην εξοχική κατοικία του ζεύγους Fillon, εξέλιξη η οποία σφίγγει περαιτέρω τον δικαστικό κλοιό γύρω από τον υποψήφιο του κεντροδεξιού κόμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης