Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βουλγαρία: Νικητής των εκλογών το κεντροδεξιό GERB με 32,58% - Δεύτεροι οι Σοσιαλιστές

Βουλγαρία: Νικητής των εκλογών το κεντροδεξιό GERB με 32,58% - Δεύτεροι οι Σοσιαλιστές
Οι χθεσινές πρόωρες εκλογές ήταν οι τρίτες μέσα σε τέσσερα χρόνια
Το κεντροδεξιό φιλοευρωπαϊκό κόμμα GERB είναι ο νικητής των βουλευτικών εκλογών που έγιναν χθες (οι τρίτες μέσα σε τέσσερα χρόνια) στην Βουλγαρία.
Με καταμετρημένο το 89,7% των ψήφων, το GERB έλαβε το 32,58% έναντι 26,8% των Σοσιαλιστών.
Ακολουθούν η εθνικιστική συμμαχία Ενωμένοι Πατριώτες με 9,2%, το Κίνημα για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες (MRF) της μουσουλμανικής, κυρίως τουρκικής, μειονότητας της χώρας, που εξασφαλίζει το 8,9% των ψήφων και το λαϊκιστικό Volya με 4,1%.
«Το κεντροδεξιό κόμμα GERB έλαβε σαφή εντολή να προχωρήσει στον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης της Βουλγαρίας.
Αυτό το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει κατηγορηματικά ότι το GERB θα είναι το κόμμα που θα ηγείται του κυβερνητικού συνασπισμού» είπε ο επικεφαλής του GERB, B. Borisov, υπογραμμίζοντας ότι «το GERB θα καταβάλει τις «μέγιστες προσπάθειες με τους πιθανούς κυβερνητικούς εταίρους του για να σχηματίσουν σύντομα κυβέρνηση συνασπισμού».
Σημειώνεται ότι οι εκλογές, οι οποίες προκηρύχθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο ύστερα από την παραίτηση του B. Borisov, αποτέλεσαν μια δοκιμασία της αφοσίωσης της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, της οποίας αποτελεί μέλος από το 2007, και της Ρωσίας, με την οποία διατηρεί ιστορικούς πολιτικούς και πολιτιστικούς δεσμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης