Διεθνή

Ενδιαφέρον της Βενεζουέλας για τις BRICS - Lavrov (Ρωσία): Συμμαχία απέναντι στις ΗΠΑ

Ενδιαφέρον της Βενεζουέλας για τις BRICS - Lavrov (Ρωσία): Συμμαχία απέναντι στις ΗΠΑ
Η Ρωσία χαιρετίζει το ενδιαφέρον της Βενεζουέλας για τις BRICS
Η Ρωσία χαιρετίζει το ενδιαφέρον της Βενεζουέλας για τις BRICS και θα συμβάλει στην ενίσχυση των σχέσεων ως πρόεδρός τους, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov, κατά τη διάρκεια συνομιλιών με τον ομόλογό του της Βενεζουέλας Yvan Gil Pinto,  στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών των BRICS.
"Χαιρόμαστε που βλέπουμε εσάς και την αντιπροσωπεία σας στο Νίζνι Νόβγκοροντ.
Υποστηρίζουμε το ενδιαφέρον της Βενεζουέλας για τις BRICS. Ως πρόεδρος, θα συμβάλουμε στην ενίσχυση των σχέσεων", δήλωσε ο κορυφαίος διπλωμάτης.

Αποτελεσματική συνεργασία

Ο Lavrov επεσήμανε ότι οι χώρες «συνεργάζονται αποτελεσματικά στον ενεργειακό και ιατρικό τομέα».
"Δημιουργούμε οικονομικούς και υλικοτεχνικούς μηχανισμούς που είναι ανθεκτικοί στην εξωτερική επιρροή και διασφαλίζουν την ανεξαρτησία των σχέσεών μας, την προοδευτική ανάπτυξη και την προστασία από παράνομες ενέργειες, κυρίως από την Ουάσιγκτον και τους συμμάχους της.
Εκτιμούμε την αλληλεπίδρασή μας στη διεθνή σκηνή, όπου, ειδικότερα, στο πλαίσιο του ΟΗΕ, η συνεργασία αναπτύσσεται ενεργά στη βάση της πρωτοβουλίας της Βενεζουέλας για τη δημιουργία μιας ομάδας φίλων για την υπεράσπιση του Χάρτη του ΟΗΕ", πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης