Διεθνή

Bloomberg: Εκτοξεύθηκαν οι ευρωπαϊκές τράπεζες τον Μάρτιο του 2017 - Κέρδη +11% για τον Euro Stoxx Banks

Bloomberg: Εκτοξεύθηκαν οι ευρωπαϊκές τράπεζες τον Μάρτιο του 2017  - Κέρδη +11% για τον Euro Stoxx Banks
«Βλέπουμε μια άνευ προηγουμένη κίνηση προς τις ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές», αναφέρει ο αναλυτής αγορών της IG, Chris Beauchamp
Σημαντικές αποδόσεις πέτυχαν οι μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών κατά τον Μάρτιο του 2017, ενώ οι επενδυτές αναμένουν ότι έρχονται ακόμα περισσότερα, δηλ. ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί.
Μάλιστα, σύμφωνα με το Bloomberg, οι ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές σημείωσαν τις καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο κλάδο τον Μάρτιο, ενώ οι traders στα παράγωγα ώθησαν τον όγκο των συμβολαίων στο δείκτη Euro Stoxx Banks (ευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης) σε επίπεδα που δεν έχουν υπάρξει ξανά.
Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, ενώ τα προηγούμενα χρόνια υποαπόδοσης οι μετοχές του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου έγιναν πολύ φθηνές, οι παράγοντες που πίεσαν τον κλάδο έχουν αντιστραφεί.
Τα βελτιωμένα οικονομικά δεδομένα ανοίγουν τον δρόμο για μια πιο σφιχτή νομισματική πολιτικά και κατά συνέπεια για μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους.
Την ίδια στιγμή, οι πολιτικοί κίνδυνοι -μια μεγάλη πηγή ανησυχίας για τους επενδυτές στις αρχές του έτους- εξαλείφονται καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν η Marine Le Pen είναι απίθανο να εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας.
«Βλέπουμε μια άνευ προηγουμένη κίνηση προς τις ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές», αναφέρει ο αναλυτής αγορών της IG, Chris Beauchamp.
«Εαν δει κάποιος τα ίδια τα σημάδια και βάλει τα βελτιωμένα θεμελιώδη μεγέθη με το γεγονός ότι οι ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές εξακολουθούν να είναι φθηνότερες από τις αμερικανικές, αλλά και με την αβεβαιότητα για τις πολιτικές Τραμπ, μπορεί να δει γιατί οι τράπεζες της Ευρώπης φαίνονται τόσο ελκυστικές» επεσήμανε ο ίδιος.
Επισημαίνεται ότι η αισιοδοξία για την οικονομική ανάπτυξη και οι υψηλότερες αποδόσεις ομολόγων της περιφέρειας εν μέσω αύξησης του πληθωρισμού συνέβαλαν στην κατά 11% ενίσχυση του ευρωπαϊκού τραπεζικού δείκτη, ενώ σε ετήσια βάση έχει σημειώσει κέρδη 7,7%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης