Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dijsselbloem: Πολύ νωρίς για συμφωνία με την Ελλάδα στο Eurogroup της 7ης Απριλίου - Πιθανή μια έκτακτη συνεδρίαση

tags :
Dijsselbloem: Πολύ νωρίς για συμφωνία με την Ελλάδα στο Eurogroup της 7ης Απριλίου - Πιθανή μια έκτακτη συνεδρίαση
Ο πρόεδρος του συμβουλίου τόνισε ότι είναι πολύ νωρίς για να υπάρξει συμφωνία για την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης στο Eurogroup της 7ης Απριλίου
Πιθανή είναι μια έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα εάν χρειαστεί, σύμφωνα με τον Jeroen Dijsselbloem.
Ο πρόεδρος του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, τόνισε ότι είναι πολύ νωρίς για να υπάρξει συμφωνία για την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης στο Eurogroup της 7ης Απριλίου.
Όπως τόνισε, είναι πιθανή μια έκτακτη συνεδρίαση, εφόσον χρειαστεί.
Όπως έχει μεταδώσει το www.bankignews.gr, πιθανό είναι ένα έκτακτο Eurogroup – παρ΄ ότι είχε αναφερθεί ότι το ελληνικό ζήτημα δεν θα διευθετηθεί σε έκτακτο Eurogroup – στις 28 Απριλίου θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί εάν αποτύχει η προσπάθεια συμφωνίας για την αξιολόγηση στις 7 Απριλίου του 2017.
Ήδη το Euro Working Group στις 30 Μαρτίου δεν απέδωσε τα προσδοκώμενα, ωστόσο τουλάχιστον η ελληνική πλευρά είχε υποβαθμίσει το EWG.
Εάν δεν προσδιοριστεί η ημερομηνία επιστροφής των θεσμών είναι πολύ πιθανό να παρέλθει άπρακτο και το Eurogroup στις 7 Απριλίου.
Με βάση τα όσα ανεπισήμως αναφέρονται «οι δανειστές δεν θα επιθυμούσαν σε έκτακτο Eurogroup να κλείσει η ελληνική αξιολόγηση.
Εάν όμως υπάρξει ουσιαστική πρόοδος θα μπορούσε να συγκληθεί έκτακτο Eurogroup με πιθανότερη ημερομηνία μετά τις 21 με 23 Απριλίου στην σύνοδο του ΔΝΤ και με πιθανότερη ημερομηνία στις 28 Απριλίου.
Έκτακτο Eurogroup θα υπάρξει μόνο εάν είναι βέβαιο ότι θα κλειδώσει η δεύτερη αξιολόγηση.
Εάν δεν υπάρχει διασφάλιση τότε ο επόμενος χρονικός στόχος 22 Μαΐου του 2017».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης