Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Macron και Melenchon οι μεγάλοι κερδισμένοι στο debate των υποψήφιων Προέδρων

Γαλλία: Macron και Melenchon οι μεγάλοι κερδισμένοι στο debate των υποψήφιων Προέδρων
Ο κ. Mélenchon κατάφερε να πείσει το 25% των θεατών, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για το φαβορί των εκλογών ήταν 21%
Ο ανεξάρτητος κεντρώος Emmanuel Macron και ο αριστερός «ταραξίας» Jean-Luc Mélenchon ήταν οι μεγάλοι ωφελημένοι του χθεσινού (4/4) debate των 11 υποψήφιων Προέδρων της Γαλλίας, καθώς κατάφεραν να κερδίσουν τις εντυπώσεις με τις απαντήσεις και τις προτάσεις τους.
Σύμφωνα με τη σχετική δημοσκόπηση, ο κ. Mélenchon κατάφερε να πείσει το 25% των θεατών, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για το φαβορί των εκλογών ήταν 21%.
Τρίτος με 15% ήρθε ο Francois Fillon και 4η η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, Marine Le Pen.
Την ίδια στιγμή, το 23% θεωρεί πως ο κ. Macron έχει το καλύτερο πρόγραμμα, με δεύτερο τον κ. Mélenchon (22%) και τρίτο τον Ρεπουμπλικάνο (18%).
Τα δύο φαβορί, με βάση τα δημοσκοπήσεις, συγκρούστηκαν πολύ έντονα κατά τη διάρκεια ης τηλεμαχίας, με τον ανεξάρτητο κεντρώο να κατηγορεί την ακροδεξιά υποψήφια πως «ο εθνικισμός είναι πόλεμος.
Το γνωρίζω καλά αυτό.
Προέρχομαι από μια περιοχή που είναι γεμάτη από νεκροταφεία».
Από την πλευρά της, η κα Le Pen είπε πως δεν πρέπει να προσποιείται ότι πρεσβεύει την αλλαγή αφού μιλάει σαν ένα απολίθωμα που είναι τουλάχιστον 50 ετών!
Όλοι οι υποψήφιοι κατηγόρησαν την κα Le Pen πως δεν έχει ουσιαστικά οικονομικό πρόγραμμα, με αποτέλεσμα να υιοθέτει την έξοδο από το ευρώ.
Σημειώνεται ότι η πρώτη εκλογική αναμέτρηση θα γίνει στις 23 Απριλίου 2017, με δεύτερο γύρο για τους δύο πρώτους υποψήφιους στις 7 Μαΐου 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης