Διεθνή

Bloomberg: Οι τραπεζίτες του Λονδίνου έχουν αρχίσει να επιστρέφουν στις χώρες τους, λόγω Brexit

Bloomberg: Οι τραπεζίτες του Λονδίνου έχουν αρχίσει να επιστρέφουν στις χώρες τους, λόγω Brexit
Ήδη πολλά από τα τραπεζικά ιδρύματα έχουν «βάλει μπρος» τη μεταφορά της έδρας τους ή τη μετακίνηση μέρους των δραστηριοτήτων τους σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις
Πολλοί μη Βρετανοί τραπεζίτες που εργάζονται στο χρηματοπιστωτικό κέντρο, αν όχι του κόσμου, το Λονδίνο, ζητούν πλέον την επιστροφή πατρίδα τους, στα αντίστοιχα παραρτήματα των τραπεζών, αναφέρει σε σχετικό του ρεπορτάζ το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο πηγές του κλάδου.
Ο λόγος είναι φυσικά η αβεβαιότητα που τους έχει προκαλέσει η επικείμενη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε., κάτι που θα αλλάξει το τρέχον καθεστώς για τους αλλοδαπούς εργαζομένους που βρίσκονται στο νησί.
Το πρακτορείο σημειώνει πως μεταξύ των γιγαντιαίων τραπεζών που έχουν δεχθεί τα εν λόγω αιτήματα είναι οι Citigroup, Goldman Sachs, HSBC και Societe Generale.
Μάλιστα, στην περίπτωση της ελβετικής τράπεζας ήδη δύο τραπεζίτες έχουν μεταφερθεί στις χώρες τους, σε Γαλλία και Ιταλία.
Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη πολλά από τα τραπεζικά ιδρύματα που εδρεύουν ή απλά δραστηριοποιούνται στο Λονδίνο έχουν «βάλει μπρος» τη μεταφορά της έδρας τους ή τη μετακίνηση μέρους των δραστηριοτήτων τους σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.
Ως κυριότερες εναλλακτικές λύσεις για τις τράπεζες εμφανίζονται το Παρίσι, το Λουξεμβούργο και η Φρανκφούρτη (η έδρα της Ε.Κ.Τ.), ενώ τη μερίδα του λέοντος διεκδικούν και η Βαρσοβία, το Άμστερνταμ και η Μαδρίτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης