Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανθρωπιστική βοήθεια 6 δισ. δολαρίων στους πολίτες της Συρίας θα παράσχει η διεθνής κοινότητα

Ανθρωπιστική βοήθεια 6 δισ. δολαρίων στους πολίτες της Συρίας θα παράσχει η διεθνής κοινότητα
«Η Διάσκεψη οδήγησε στο να εξασφαλιστεί μια υπόσχεση σε συλλογικό επίπεδο για το ποσό των 6 δισ. δολαρίων για φέτος»
Για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας ύψους 6 δισ. δολαρίων προς την Συρία δεσμεύτηκε η διεθνής κοινότητα, κατά τη Διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες για το μέλλον της πολύπαθης χώρας.
«Η Διάσκεψη οδήγησε στο να εξασφαλιστεί μια υπόσχεση σε συλλογικό επίπεδο για το ποσό των 6 δισ. δολαρίων για φέτος.Πρόκειται για μια απτή απόδειξη της αλληλεγγύης μας.
Πρέπει να προχωρήσουμε πέραν των διακηρύξεων και να υλοποιήσουμε αυτές τις υποσχέσεις», ανέφερε ο Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια, Χρήστος Στυλιανίδης, χαρακτηρίζοντας το αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε «εντυπωσιακό».
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, πρώτος δωρητής παγκοσμίως για τη συριακή σύρραξη, δεσμεύτηκε να εκταμιεύσει το ποσό των 1,3 δισ. δολαρίων «για το τρέχον έτος» επισήμανε ο αξιωματούχος.
Από την πλευρά του, ο ΟΗΕ εκτιμά ότι θα χρειαστεί το 2017 το ποσό των 8,1 δισ. δολαρίων για την χρηματοδότηση των προγραμμάτων ανθρωπιστικής βοήθειας, εκ των οποίων τα 4,7 δισ. για τους Σύρους πρόσφυγες και τις κοινότητες των χωρών της περιοχής που τους υποδέχονται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης