Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gentiloni (Πρωθυπουργός Ιταλίας): Η επίθεση των ΗΠΑ αποτελεί απάντηση σε ένα έγκλημα πολέμου

Gentiloni (Πρωθυπουργός Ιταλίας): Η επίθεση των ΗΠΑ αποτελεί απάντηση σε ένα έγκλημα πολέμου
Ο ιταλός πρωθυπουργός ζήτησε την άμεση επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ
Ως "απάντηση απέναντι σε ένα έγκλημα πολέμου" χαρακτήρισε την επίθεση των ΗΠΑ στη συριακή αεροπορική βάση ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Paolo Gentiloni, καλώντας ωστόσο σε άμεση επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.
Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην πρόσφατη επίθεση με χημικά στην πόλη Ιντλίμπ, ο Gentiloni επεσήμανε ότι "οι εικόνες που έχουμε δει τις τελευταίες μέρες μετά από τη χρήση χημικών όπλων αποτελούν εικόνες που δε μπορούμε να δεχτούμε, ούτε να ξαναδούμε".
"Οι ΗΠΑ έχουν χαρακτηρήσει τη δράση τους ως στοχευμένη και περιορισμένη, και όχι ως ένα βήμα προς μία στρατιωτική κλιμάκωση", σημειώνει ο ιταλός πρωθυπουργός, για να προσθέσει ότι η χώρα του "ήταν ανέκαθεν πεπεισμένη ότι μία νόμιμη επίλυση της συριακής κρίσης πρέπει να βρεθεί στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων".
Παράλληλα, ανακοίνωση για το εν λόγω περιστατικό εξέδωσε και το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, κάνοντας λόγο για μία απάντηση απέναντι σε μία "απαράδεκτη αίσθηση ατιμωρησίας", καθώς και για ένα "μέσο πρόληψης σε ότι αφορά περαιτέρω κινδύνους χρήσης χημικών όπλων από πλευράς Assad".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης