Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να διαλύσει διαδηλωτές της Πρωτομαγιάς

Τουρκία: Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να διαλύσει διαδηλωτές της Πρωτομαγιάς
Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων ώστε να διαλύσει μια ομάδα περίπου 200 διαδηλωτών που ήθελαν να φτάσουν στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης
Σε συνθήκες έντασης γιορτάζεται στην Τουρκία η Εργατική Πρωτομαγιά, δύο εβδομάδες μετά το δημοψήφισμα που ενίσχυσε σημαντικά τις εξουσίες του προέδρου Recep Tayyip Erdogan.
Σύμφωνα με πληροφορίες του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων, η τουρκική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων ώστε να διαλύσει μια ομάδα περίπου 200 διαδηλωτών που ήθελαν να φτάσουν στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.
Μετά την αιματηρή συγκέντρωση του 1977 οι συγκεντρώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά στην πλατεία Ταξίμ ήταν απαγορευμένες.
Έπειτα από 32 χρόνια, επιτράπηκαν από την κυβέρνηση Erdogan για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια, αλλά από το 2013 η πλατεία Ταξίμ είναι πλέον μόνιμα απαγορευμένη για τα συνδικάτα.
Φέτος, με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου, τα μεγάλα συνδικάτα συμβιβάστηκαν με εορτασμό στην πλατεία όπου γίνεται η λαϊκή στο Μπακίρκιοϊ.
Επισημαίνεται ότι χθες (30/4/2017), η αστυνομία προχώρησε σε δεκάδες προσαγωγές σε εφόδους που έκανε έπειτα από πληροφορίες ότι μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων θα αναμειχθούν με το πλήθος για να προκαλέσουν επεισόδια.
Συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί και στην Άγκυρα και τη Σμύρνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης