Τελευταία Νέα
Διεθνή

Skynews: Εκκενώθηκε περιοχή με 50 χιλιάδες κατοίκους στο Αννόβερο λόγω βομβών από τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο

Skynews: Εκκενώθηκε περιοχή με 50 χιλιάδες κατοίκους στο Αννόβερο λόγω βομβών από τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο
Οι βόμβες που ανακαλύφθηκαν είναι πέντε και πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση εξουδετέρωσης μετά τον πόλεμο
Τουλάχιστον 50 χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να φύγουν από το κέντρο του Αννόβερου, καθώς ανακαλύφθηκαν πέντε βόμβες από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο που δεν είχαν εκραγεί, όπως γράφει το Skynews.
Οι άνθρωποι που ζουν στην πόλη, όπως και οι επιχειρήσεις έκλεισαν τις παροχές νερού, ηλεκτρικού και φυσικού αερίου πριν αποχωρήσουν.
Είναι μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις εξουδετέρωσης εκρηκτικών μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο.
Τις βόμβες είχαν ρίξει οι συμμαχικές δυνάμεις στο Αννόβερο και ο πυροτεχνουργός περιέγραψε την κατάσταση ως "ένα πολύ σημαντικό περιστατικό" και πρόσθεσε ότι "δεν θα τις εξουδετερώσουν και τις πέντε μαζί".
Ανάμεσα στους ανθρώπους που εκκένωσαν την περιοχή ήταν ηλικιωμένοι και νοσοκόμες ενώ οι μεταφορές στην πόλη ανεστάλησαν.
Για αυτούς που επηρεάζονται από την επιχείρηση, οι αρχές προσφέρουν δωρεάν παρακολούθηση αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, αλλά και εκδρομές σε μουσεία και προβολές ταινιών.
Ο Hunter εξήγησε ότι η αυξημένη οικοδομική δραστηριότητα είναι ο λόγος που ανακαλύπτονται όλο και πιο συχνά βόμβες που δεν είχαν εκραγεί στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.
Πρόσθεσε ότι τα εκρηκτικά που παραμένουν σε καταστολή για όλα αυτά τα χρόνια, μπορεί να εκραγούν ανά πάσα στιγμή.
"Είναι πολύ επικίνδυνο" ξεκαθάρισε.
Η εκκένωση του Αννόβερου είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει από τα Χριστούγεννα του 2016, όταν εκκενώθηκε από 54 χιλ. κόσμο το Άουγκσμπουργκ, καθώς είχε ανακαλυφθεί μία βρετανική βόμβα από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης