Τελευταία Νέα
Διεθνή

Spiegel: Ασαφές εάν θα επιτευχθεί συμφωνία για το ελληνικό χρέος στο Eurogroup (22/5)

Spiegel: Ασαφές εάν θα επιτευχθεί συμφωνία για το ελληνικό χρέος στο Eurogroup (22/5)
Στα νέα μέτρα λιτότητας αναφέρεται η Bild
Εκτενείς αναφορές στην ψήφιση των νέων μέτρων λιτότητας από τους Έλληνες βουλευτές έχουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ενόψει και του Eurogroup τη Δευτέρα (22/5/2017).
«Τη Δευτέρα συνέρχονται οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης για να συζητήσουν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και ει δυνατόν να εγκρίνουν την εκταμίευση της νέας δόσης για την υπερχρεωμένη χώρα. 
Ασαφές παραμένει εάν θα επιτευχθεί και συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους» επισημαίνεται σε δημοσίευμα του Spiegel.
Πάντως, όπως υπογραμμίζει το γερμανικό περιοδικό, «σύμφωνα με ειδικούς, η διολίσθηση της ελληνικής οικονομίας στην ύφεση οφείλεται και στις ατέρμονες διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους διεθνείς πιστωτές».
Εν τω μεταξύ, σχετικά με τα μέτρα, η Bild αναφέρει ότι αυτα «προβλέπουν μεταξύ άλλων μείωση συντάξεων και αύξηση της φορολογίας και είναι προϋπόθεση για την εκταμίευση των τόσο αναγκαίων χρημάτων από το πακέτο διάσωσης».
Μάλιστα, η γερμανική εφημερίδα επικεντρώνεται και στις μαζικές διαδηλώσεις που συνόδευσαν την ψήφιση του 4ου μνημονίου, σημειώνοντας «όλη η Ελλάδα βρίσκεται σε αναβρασμό: συνταξιούχοι, συνδικάτα, ναυτικοί και η νεολαία» προχώρησαν σε απεργία ή βρέθηκαν στο δρόμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης