Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση για τα μέτρα μείωσης του δημόσιου ελλείμματος του 2017

Ιταλία: Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση για τα μέτρα μείωσης του δημόσιου ελλείμματος του 2017
Ανοίγει ο δρόμος για την εφαρμογή μέτρων για την πάταξη της φοροδιαφυγής, την αύξηση των δημόσιων εσόδων από εισφορές εταιρειών του διαδικτύου, αλλά και την επαναφορά της πληρωμής εργαζομένων με κουπόνια
Την ψήφο εμπιστοσύνης της ιταλικής Βουλής για ένα αμφιλεγόμενο πακέτο προτάσεων με στόχο τη μείωση του δημόσιου ελλείμματος, εξασφάλισε σήμερα (31/05/2017) η κυβέρνηση του Paolo Gentiloni, κάτι που ανοίγει τον δρόμο για την εφαρμογή μέτρων για την πάταξη της φοροδιαφυγής, την αύξηση των δημόσιων εσόδων από εισφορές εταιρειών του διαδικτύου, αλλά και την επαναφορά της πληρωμής εργαζομένων με κουπόνια.
Ειδικότερα, η κάτω Βουλή της Ιταλίας τάχθηκε υπέρ του σχεδίου νόμου που κατέθεσε η κυβέρνηση Gentiloni με 315 ψήφους υπέρ έναντι 142 ψήφων κατά, με πέντε αποχές.
Το νομοσχέδιο πλέον θα αναγνωστεί στη Γερουσία.
Τα μέτρα εξοικονόμησης στον νέο προϋπολογισμό ανέρχονται σε 3,4 δισ. ευρώ και θα μειώσουν το δημόσιο έλλειμμα, όπως έχει ζητήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως αναφέρει η ιταλική κυβέρνηση.
Το μεγαλύτερο μέρος της εξοικονόμησης πόρων θα προέλθει από την αλλαγή των κανόνων για την πληρωμή του φόρου προστιθέμενης αξίας, κάτι που η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως θα μειώσει τη φοροδιαφυγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης