Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron: Θα συνεργαστούμε στενά με την Ινδία για την προώθηση της Συμφωνίας του Παρισιού

Macron:   Θα συνεργαστούμε στενά με την Ινδία για την προώθηση της Συμφωνίας του Παρισιού
Αν και ο Γάλλος πρόεδρος δεν κατονόμασε τον Αμερικανό ομόλογό του τόνισε, πως παραμένει δεσμευμένος στη συμφωνία του Παρισιού
Οι ηγέτες της Γαλλίας και της Ινδίας δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, επιβεβαιώνοντας εκ νέου τη στήριξή τους στη συμφωνία του Παρισιού μετά από την απόφαση του Προέδρου Donald Trump να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη σχετική Συνθήκη.
«Στον αγώνα για τον πλανήτη μας σχεδιάζουμε να δουλέψουμε δίπλα-δίπλα», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron, σήμερα )3/6/2017) μετά από συνάντηση στο Παρίσι με τον πρωθυπουργό της Ινδίας
Narendra Modi.
Αν και ο Γάλλος πρόεδρος δεν κατονόμασε τον Αμερικανό ομόλογό του τόνισε, πως παραμένει δεσμευμένος στη συμφωνία του Παρισιού, από την οποία αποχώρησαν  οι ΗΠΑ την Πέμπτη (1/6/2017) με απόφαση Trump, ο οποίος την έκρινε ασύμφορη για την αμερικανική οικονομία.
«Έχουμε μια κοινή ευθύνη για την προστασία του πλανήτη μας», τόνισε από την πλευρά του ο Modi.
«Είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι στο πολιτικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό μέτωπο», συνέχισε ο Ινδός πρωθυπουργός.
«Δεσμευόμαστε στη συμφωνία του Παρισιού και θα συνεχίσουμε και πέρα από αυτή για την προστασία του περιβάλλοντος», υπογράμμισε ο Modi.
Η Γαλλία είναι ο 17ος μεγαλύτερος παραγωγός διοξειδίου του άνθρακα ενώ η Ινδία βρίσκεται στην τρίτη θέση, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Συνολικά, η ΕΕ θα είναι η τρίτη παραγωγός πίσω από τις ΗΠΑ, ωθώντας την Ινδία στην τέταρτη θέση.
Ο Macron έκανε γνωστό ότι δέχτηκε πρόσκληση από τον Modi να επισκεφθεί την Ινδία αργότερα το 2017 για να συμμετάσχει σε μια συνάντηση για την προώθηση της ηλιακής ενέργειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης