Τελευταία Νέα
Διεθνή

May: Ισχυρή απάντηση στους τρομοκράτες - Χρειαζόμαστε νέα στρατηγική απέναντι στην απειλή

tags :
May: Ισχυρή απάντηση στους τρομοκράτες -  Χρειαζόμαστε νέα στρατηγική απέναντι στην απειλή
«Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να προσποιούμαστε ότι τα πράγματα μπορούν να συνεχίσουν όπως είναι», σημείωσε η May
Ισχυρή απάντηση στον ισλαμικό εξτρεμισμό υποσχέθηκε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa May μετά τη διπλή τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο με 7 νεκρούς και 48 τραυματίες.  
Η μητροπολιτική αστυνομία συνέλαβε 12 άτομα στο ανατολικό Λονδίνο σε σχέση με την επίθεση και οι επιδρομές συνεχίστηκαν στην περιοχή.
Η επίθεση έγινε πέντε ημέρες πριν από τις κοινοβουλευτικές εκλογές (8/6) και ήταν η τρίτη στη Βρετανία σε λιγότερο από τρεις μήνες.
Η May ανακοίνωσε, πως οι εκλογές θα διεξαχθούν όπως είχε προγραμματιστεί την ερχόμενη Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017.
«Είναι καιρός να πούμε αρκετά αρκεί», τόνισε η Βρετανίδα πρωθυπουργός έξω από το γραφείο της στη Downing Street, όπου οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες.
«Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να προσποιούμαστε ότι τα πράγματα μπορούν να συνεχίσουν όπως είναι», σημείωσε η May, ζητώντας μια ενισχυμένη στρατηγική για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας που θα μπορούσε να περιλαμβάνει μεγαλύτερες ποινές φυλάκισης για ορισμένα αδικήματα και νέους κανονισμούς για τον κυβερνοχώρο.
«Πιστεύουμε ότι αντιμετωπίζουμε μια νέα απειλή, καθώς η τρομοκρατία γεννά την τρομοκρατία"» επισήμανε η πρωθυπουργός της Βρετανίας.
«Οι δράστες επιτίθενται όχι μόνο με βάση προσεκτικά μελετημένα σχέδια αλλά συχνά αντιγράφοντας ο ένας τον άλλο σε ένα ριζοσπαστικοποιημένο πλαίσιο, που εκτείνεται και στο χώρο του διαδικτύου», υπογράμμισε η May.
«Μήτρα» των επιθέσεων, όπως είπε, είναι ο ισλαμικός εξτρεμισμός, που αντιπροσωπεύει μια διαστρέβλωση του Ισλάμ και της αλήθειας. Είπε ότι αυτή η ιδεολογία πρέπει να αντιμετωπιστεί τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης