Τελευταία Νέα
Διεθνή

Flanagan (ΥΠΕΞ Ιρλανδίας): Να ξεκινήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για το Brexit - Χάθηκε χρόνος

Flanagan (ΥΠΕΞ Ιρλανδίας): Να ξεκινήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για το Brexit - Χάθηκε χρόνος
«Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να έχουμε σταθερότητα» είπε ο Flanagan σχολιάζοντας την πολιτική αναταραχή στη Βρετανία μετά την αδυναμία των Συντηρητικών να εξασφαλίσουν την αυτοδυναμία
Η Ιρλανδία επιθυμεί να ξεκινήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για το Brexit, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Charles Flanagan.
Επίσης ο επικεφαλής της ιρλανδικής διπλωματίας ζητεί να διασφαλιστεί, πως η διαδικασία της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα επηρεάσει αρνητικά την εύθραυστη ειρηνευτική διαδικασία στη Βόρεια Ιρλανδία. 
«Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να έχουμε σταθερότητα» είπε ο Flanagan σχολιάζοντας την πολιτική αναταραχή στη Βρετανία μετά την αδυναμία των Συντηρητικών να εξασφαλίσουν την αυτοδυναμία στη Βουλή των Κοινοτήτων.
«Προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρξει μια όσο το δυνατόν καλύτερη συμφωνία μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», επισήμανε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ITV. 
Αναφορικά με το χρόνο που θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση, ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών παρατήρησε, πως έχει χαθεί αρκετός χρόνος κυρίως λόγω των βουλευτικών εκλογών ενώ η Ευρώπη είναι έτοιμη να αρχίσει τις συνομιλίες.
Σε ερώτηση για το αν θεωρεί απειλή για την ειρηνευτική διαδικασία στη Βόρεια Ιρλανδία το γεγονός ότι η κυβέρνηση των Συντηρητικών στη Βρετανία θα στηρίζεται από το ενωτικό, συντηρητικό κόμμα DUP, ο υπουργός είπε ότι «δεν θα συμβεί κατ' ανάγκη κάτι τέτοιο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης