Τελευταία Νέα
Διεθνή

Natixis: Η Fed υιοθετεί μία επιθετική πολιτική απ' ότι ανέμεναν οι αγορές

tags :
Natixis: Η Fed υιοθετεί μία επιθετική πολιτική απ' ότι ανέμεναν οι αγορές
Οι αναλυτές της γαλλικής τράπεζας εκτιμούν ότι η αγορά θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις δηλώσεις των αξιωματούχων της τράπεζας
Στη σημαντική άνοδο που κατέγραψε το αμερικανικό δολάριο κατά την προηγούμενη εβδομάδα αναφέρθηκε σήμερα (26/6) η γαλλική τράπεζα Natixis, η οποία εκτιμά ότι η εν λόγω εξέλιξη οφείλεται στην περισσότερο ασταθή πολιτική που ακολουθεί η Federal Reserve.
Συγκεκριμένα, ο αναλυτής της Natixis, Lysu Paez Cortez αναφέρθηκε στις νέες δηλώσεις του προέδρου της New York Fed, William Dudley, μέσω των οποίων έγινε κατανοητό ότι η νομισματική πολιτική της τράπεζας οφείλει να συνεχίσει να επανέρχεται σε φυσιλογικά επίπεδα, γεγονός που ενίσχυσε ακόμα περισσότερο το δολάριο.
Παράλληλα, το αμερικανικό νόμισμα επωφελήθηκε έμμεσα από τις χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου, προκαλώντας παράλληλα σημαντική πτώση του χρυσού, ο οποίος καταγράφει πτώση έως και -1% εντός της σημερινής συνεδρίας.
Σημειώνεται ότι αρκετοί αξιωματούχοι της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας έχουν καταστήσει σαφές ότι παρά την πρόσφατη υποχώρηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, η οικονομία της χώρας θα καταφέρει να επιστρέψει στον στόχο του 2% μέχρι το επόμενο έτος.
«Η αγορά θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις δηλώσεις των μελών της Fed, καθώς και τα μακροοικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ, τα οποία ενδέχεται να εμφανίσουν την ανάπτυξη που αναμένεη η τράπεζα για το δεύτερο εξάμηνο», σημειώνει ο αναλυτής της Natixis.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης