Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Welle: Απεμπλοκή στο Κυπριακό χάρη στη διαμεσολάβηση του Guterres

Deutsche Welle: Απεμπλοκή στο Κυπριακό χάρη στη διαμεσολάβηση του Guterres
Σύμφωνα με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ, Α. Guterres, επετεύχθη σαφής κατανόηση των βασικών στοιχείων ενός πακέτου που θα μπορούσε να οδηγήσει σε συνολική διευθέτηση
Στην αναζήτηση ενός μηχανισμού επίβλεψης της εφαρμογής της λύσης βρίσκεται η όλη διαδικασία για το Κυπριακό στο Crans-Montana της Ελβετίας, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.
Μέσω εκπροσώπου του ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Antonio Guterres, Γκουτέρες επαναδιατύπωσε σήμερα τη δέσμευσή του για συνολική διευθέτηση του ζητήματος, ενώ χθες βράδυ παρέθεσε δείπνο εργασίας στους επικεφαλής όλων των εμπλεκομένων μερών, στη διάρκεια του οποίου συζητήθηκε το κεφάλαιο της ασφάλειας και των εγγυήσεων.
Αναφερόμενος νωρίτερα στο χθεσινό δείπνο, όπως γράφει η Deutsche Welle,  σημείωσε πως στη συζήτηση υπήρξε σαφής κατανόηση των βασικών στοιχείων ενός πακέτου που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια συνολική διευθέτηση στην Κύπρο.
Συνέχιση διαπραγματεύσεων και την ερχόμενη εβδομάδα
Στο Crans-Montana θα παραμείνουν για να συνεχίσουν τη διαπραγμάτευση  τόσο οι αντιπροσωπείες των δύο πλευρών στην Κύπρο, όσο και οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Deutsche Welle.
Άλλωστε, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών,  Μ. Cavusoglu,  επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία ότι η διάσκεψη του Crans-Montana είναι η τελευταία για την επίλυση του Κυπριακού και σε περίπτωση που αυτό δεν καταστεί δυνατό, θα πρέπει να αναζητηθούν άλλοι τρόποι διευθέτησης του προβλήματος.
Για κάποια μικρή πρόοδο που έχει επιτευχθεί μίλησε χθες το απόγευμα ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, προσθέτοντας ότι τα πράγματα προχωρούν αργά, ενώ απέφυγε επιμελώς να χαρακτηρίσει ως τελευταία ευκαιρία το Crans-Montana, σημειώνοντας μάλιστα ότι ο ΟΗΕ δεν είναι ανυπόμονος και δεν απειλεί κανέναν. «Εμείς θα βοηθούμε τα μέρη όσο αυτά μας χρειάζονται», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Πάντως, το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα, αποδεικνύει ότι όλες οι πλευρές θέλουν να αποφύγουν το αδιέξοδο και, κυρίως, την ευθύνη να θεωρηθούν αρνητικές, καταλήγει η Deutsche Welle.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης