Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία ζήτησε το Ευρωκοινοβούλιο

Αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία ζήτησε το Ευρωκοινοβούλιο
Αν η Άγκυρα προχωρήσει στη συνταγματική αναθεώρηση που προβλέπει την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου Recep Tayyip Erdogan
Την αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία ζήτησε σήμερα (6/7/2017) το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αν η Άγκυρα προχωρήσει στη συνταγματική αναθεώρηση που προβλέπει την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου Recep Tayyip Erdogan.
Όπως αναφέρει το «Reuters», το Ευρωκοινοβούλιο έχει περιορισμένη επιρροή στη 10ετή προσπάθεια της Τουρκίας να ενταχθεί στην Ε.Ε., που τώρα βρίσκεται σε αδιέξοδο, μετά από διαφωνίες μεταξύ της Άγκυρας και ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών, αλλά η σημερινή απόφαση υπογραμμίζει το χάσμα που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο πλευρών.
Οι ηγέτες της Ε.Ε. έχουν επικρίνει τον Erdogan και τη συμπεριφορά του απέναντι στους αντιπάλου του, τόσο πριν όσο και μετά από την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος εναντίον του τον περασμένο Ιούλιο.
Το ψήφισμα που εγκρίθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο «καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη μέλη… να αναστείλουν επίσημα τις διαπραγματεύσεις ένταξης με την Τουρκία χωρίς καθυστέρηση εάν η δέσμη συνταγματικών μεταρρυθμίσεων εφαρμοστεί χωρίς αλλαγές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης