Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Toyota και Mazda ανακοίνωσαν τη δημιουργία κοινού εργοστασίου αξίας 1,6 δισ. δολ

tags :
ΗΠΑ: Toyota και Mazda ανακοίνωσαν τη δημιουργία κοινού εργοστασίου αξίας 1,6 δισ. δολ
Μέσω της συνεργασίας, αναμένεται να δημιουργηθούν 4.000 θέσεις εργασίας, με ετήσια παραγωγή 300.000 οχημάτων
Τη δημιουργία κοινού εργοστασίου κατασκευής αυτοκινήτων συνολικής αξίας 1,6 δισ. δολ. στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα (4/8) η Toyota και η Mazda, με τις δύο εταιρείες να συνεργάζονται περαιτέρω πάνω σε νέες τεχνολογίες για ηλεκτρικά οχήματα.
Συγκεκριμένα, το νέο εργοστάσιο αναμένεται να δημιουργήσει συνολικά 4.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ θα έχει ετήσια παραγωγική δυναμικότητα 300.000 οχημάτων, χωρίς ωστόσο να γίνεται ακόμα γνωστή η τοποθεσία στην οποία θα κατασκευαστεί.
Μάλιστα, ένα μεγάλο μέρος των οχημάτων θα αφορά το μοντέλο Corolla της Toyota, ενώ τα υπόλοιπα θα είναι μοντέλα της Mazda τα οποία δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί.
Σημειώνεται πως η σχετική ανακοίνωση, αν και έρχεται σε μία περίοδο που οι πωλήσεις οχημάτων στις ΗΠΑ έχουν υποχωρήσει, αποτελεί μία νίκη για τον πρόεδρο Donald Trump, ο οποίος επιθυμούσε να προσελκύσει και να διατηρήσει στη χώρα τους κατασκευαστές, προκειμένου να ενισχύσει την οικονομία.
Παράλληλα, η συμφωνία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τις δύο εταιρείες, από τότε που υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας το 2015 για να διερευνήσουν από κοινού διάφορους τομείς, ενώ το εργοστάσιο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης