Τελευταία Νέα
Διεθνή

BoE: Οι βρετανικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πλέον μεγαλύτερη δυσκολία στην πρόσληψη εργαζομένων

BoE: Οι βρετανικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πλέον μεγαλύτερη δυσκολία στην πρόσληψη εργαζομένων
Η μηνιαία έρευνα της Τράπεζας της Αγγλίας έκανε λόγο για «μέτριες» συνολικές προσθήκες εργατικού δυναμικού τον Ιούλιο 2017
Στην αυξανόμενη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι βρετανικές επιχειρήσεις ώστε να προσλάβουν εργαζόμενους αναφέρθηκε η Τράπεζα της Αγγλίας στην τελευταία μηνιαία της έρευνα, καθώς η ανεργία βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δεκαετιών.
Ειδικότερα, η BoE αναφέρθηκε στις πρόσφατες πιέσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στο κομμάτι των προσλήψεων, τονίζοντας παράλληλα ότι οι περιορισμοί στη στελέχωση «διευρύνονται σταδιακά σε όλους τους τομείς και τις δεξιότητες».
Παράλληλα, έκανε λόγο για «μέτριες» συνολικές προσθήκες εργατικού δυναμικού τον Ιούλιο του 2017, σχολιάζοντας ότι «η ανάπτυξη στον μεταποιητικό τομέα ήταν σταθερή, αλλά μετριάστηκε από τη μεγαλύτερη εστίαση που δόθηκε στην βελτίωση της παραγωγικότητας και της αυτοματοποίησης».
Ωστόσο, η έρευνα της τράπεζας για τις επιχειρηματικές συνθήκες ανέφερε ότι οι προσδοκίες των εργοδοτών για αύξηση των αμοιβών εξακολουθούσαν να παραμένουν αυξημένες στο 2-3% ετησίως, παρά το υψηλότερο πληθωρισμό που έχει φέρει η ψήφος του Brexit.
Υπενθυμίζουμε ότι ο επικεφαλής της ΒοΕ, Mark Carney, προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι οι επιχειρηματικές επενδύσεις στη Μεγάλη Βρετανία ενδέχεται να καθυστερήσουν ως αποτέλεσμα της επίμονης αβεβαιότητας που έχει επιφέρει η αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ.
Καταλήγοντας, η έρευνα ανέδειξε τις παραπάνω ανησυχίες, προσθέτοντας ότι ορισμένες εταιρείες έχουν θέση τα μακροπρόθεσμα σχέδιά τους «στον πάγο» εξαιτίας του Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης