Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο CEO της Merck από συμβούλιο του Trump μετά τα επεισόδια στη Βιρτζίνια

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο CEO της Merck από συμβούλιο του Trump μετά τα επεισόδια στη Βιρτζίνια
«Τώρα θα έχει περισσότερο χρόνο για να μειώσει τις τιμές των φαρμάκων», απάντησε μέσω Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Την παραίτησή του από το Αμερικανικό Συμβούλιο Βιομηχανίας του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, υπέβαλε σήμερα (14/8/2017) ο διευθύνων σύμβουλος της Merck & Co, Kenneth Frazier, σε αντίδραση στα βίαια επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν το σαββατοκύριακο στο Σάρλοτσβιλ, στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, λέγοντας ότι λαμβάνει θέση εναντίον της μισαλλοδοξίας και του εξτρεμισμού.
Ο Frazier, ο οποίος είναι Αφρο-Αμερικανός, είναι ο μόνος διευθύνων σύμβουλος που έχει αφήσει μέχρι στιγμής ένα από τα συμβουλευτικά συμβούλια του Trump λόγω της βίας στη Βιρτζίνια.
Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι επέκριναν την αντίδραση του Trump στη βία κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου.
Μια πορεία εκατοντάδων λευκών εθνικιστών στη Βιρτζίνια πήρε μια θανατηφόρα τροπή το Σάββατο (12/8), όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε σε μια ομάδα αντιδιαδηλωτών και σκότωσε μια λευκή γυναίκα.
Ο Trump δήλωσε ότι ενεπλάκησαν «πολλές πλευρές», λαμβάνοντας επικρίσεις από όλο το πολιτικό φάσμα ότι δεν κατήγγειλε ρητά την άκρα δεξιά.
«Οι ηγέτες της Αμερικής πρέπει να τιμούν τις θεμελιώδεις απόψεις μας, απορρίπτοντας σαφώς τις εκφράσεις μίσους, φανατισμού και υπεροχής ομάδων, οι οποίες αντιβαίνουν στο αμερικανικό ιδεώδες ότι όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ίσοι», ανέφερε ο Frazier σε δήλωση που αναγγέλλει την παραίτησή του.
«Ως Διευθύνων Σύμβουλος της Merck και ως ένα θέμα προσωπικής συνείδησης, αισθάνομαι την ευθύνη να λάβω θέση εναντίον της μισαλλοδοξίας και του εξτρεμισμού», συνέχισε.
Ο Trump απάντησε με ανάρτησή του στο Twitter, λέγοντας ότι τώρα που «ο Ken Frazier της Merck Pharma παραιτήθηκε από το Συμβούλιο Βιομηχανίας του Προέδρου, θα έχει περισσότερο χρόνο για να μειώσει τις τραβηγμένες τιμές των φαρμάκων!».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης