Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Δεν αναμένεται επαρκής πρόοδος για το Brexit μέχρι τον Οκτώβριο 2017

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Δεν αναμένεται επαρκής πρόοδος για το Brexit μέχρι τον Οκτώβριο 2017
Στη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου θα εγκριθεί ψήφισμα για τα δικαιώματα των πολιτών της Ε.Ε. στο Ηνωμένο Βασίλειο και των Βρετανών στην Ε.Ε. 
Είναι απίθανο να επιτευχθεί μια επαρκής πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το Brexit μέχρι τον Οκτώβριο του 2017, ανακοίνωσαν σήμερα (7/9/2017) από κοινού ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Antonio Tajani, και ο συντονιστής του Brexit, Guy Verhofstadt.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η διάσκεψη των Προέδρων του Κοινοβουλίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (COP) συζήτησε την τρέχουσα κατάσταση των συνομιλιών για το Brexit και την πιθανή καθυστέρηση της δεύτερης φάσης των διαπραγματεύσεων.
Μετά από μια παρουσίαση από τον συντονιστή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit, Guy Verhofstadt, μια σαφής πλειοψηφία των επικεφαλής των ομάδων είναι της άποψης ότι η συνεχής έλλειψη σαφήνειας ή η απουσία προτάσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο για ζητήματα του «διαζυγίου», καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το Brexit σημαίνουν ότι είναι πολύ πιθανό η αξιολόγηση για μια «επαρκή πρόοδο» στην πρώτη φάση των διαπραγματεύσεων του Brexit είναι απίθανο να επιτευχθεί μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. τον Οκτώβριο.
Η COP αποφάσισε επίσης ότι το Κοινοβούλιο θα εγκρίνει ένα ψήφισμα στη Σύνοδο του Οκτωβρίου που θα επικεντρώνεται κυρίως στα δικαιώματα των πολιτών της Ε.Ε. στο Ηνωμένο Βασίλειο και των Βρετανών πολιτών στην Ε.Ε. μετά το Brexit.
Το ψήφισμα θα περιγράφει επίσης τις προτεραιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όσον αφορά την Ιρλανδία και τη Βόρεια Ιρλανδία και θα αξιολογεί την κατάσταση σχετικά με τον οικονομικό διακανονισμό.
Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Antonio Tajani, δήλωσε:
«Δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης των διαπραγματεύσεων και της τρέχουσας θέσης του Ηνωμένου Βασιλείου, φαίνεται πολύ δύσκολο να επιτευχθεί επαρκής πρόοδος μέχρι τον Οκτώβριο σε θέματα του διαχωρισμού, προκειμένου να εισέλθουμε στη φάση 2 των διαπραγματεύσεων.
Σε αυτήν την περίπτωση, θα ήθελα να πιστεύω ότι είναι συνετό για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να αναβάλει αυτό το σημείο για τη Σύνοδό του τον Δεκέμβριο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης