Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο «κόκκινο» η Wall Street, εν μέσω νέων πιέσεων στο πετρέλαιο - Σε χαμηλό 3 εβδομάδων ο Dow Jones

Στο «κόκκινο» η Wall Street, εν μέσω νέων πιέσεων στο πετρέλαιο - Σε χαμηλό 3 εβδομάδων ο Dow Jones
Oι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι για μια καθυστέρηση της φορολογικής μεταρρύθμισης στις ΗΠΑ
Με νέες απώλειες έκλεισε σήμερα (15/11/2017) η Wall Street, καθώς το πετρέλαιο βρέθηκε εκ νέου υπό πίεση, βαρύνοντας και πάλι το κλίμα στην αγορά, ενώ οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι για μια καθυστέρηση της φορολογικής μεταρρύθμισης στις ΗΠΑ.
Ο Dow Jones Industrial average υποχώρησε κατά 0,59% και έκλεισε στο χαμηλό 3 εβδομάδων των 23.271,28 μονάδων, ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,55% και έκλεισε στις 2.564,62 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε κατά 0,47% χαμηλότερα, στις 6.706,21 μονάδες.
Με απώλειες άνω του 0,5%, ο S&P 500 «είδε» να τελειώνει ένα ιστορικά μεγάλο σερί χωρίς μια πτώση τέτοιου μεγέθους.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για την πρώτη φορά από τις 5 Σεπτεμβρίου που ο δείκτης έχει να καταγράψει απώλειες μεγαλύτερες του 0,5% σε μία μόνο συνεδρίαση, βάζοντας τέλος σε ένα σερί 50 συνεδριάσεων - το μεγαλύτερο από το 1968, σύμφωνα με στοιχεία της LPL Financial.
Ο δείκτης δέχτηκε έντονες πιέσεις από τον ενεργειακό κλάδο, που υποχώρησε κατά 1,1%, λόγω της νέας πτώσης στις τιμές του πετρελαίου.






Το πετρέλαιο έκλεισε σήμερα σε χαμηλό σχεδόν 2 εβδομάδων, καταγράφοντας απώλειες 0,7%, στα 55,33 δολ. ανά βαρέλι, στον απόηχο της απροσδόκητης αύξησης των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, στοιχεία που ανακοίνωσε η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας (ΕΙΑ) έδειξαν ότι τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 1,9 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 10 Νοεμβρίου 2017, έναντι των προβλέψεων των αναλυτών, που ανέμεναν μια μείωση των αποθεμάτων κατά 2,2 εκατ. βαρέλια.
Εν τω μεταξύ, η συνολική αμερικανική παραγωγή αργού ανήλθε σε σχεδόν 9,65 εκατ. βαρέλια την ημέρα την περασμένη εβδομάδα - η ιστορικά μεγαλύτερη μέση εβδομαδιαία παραγωγή σύμφωνα με τα αρχεία της ΕΙΑ, που βασίζονται σε δεδομένα από το 1983.
Την ίδια ώρα, το επενδυτικό κλίμα βάρυναν και τα στοιχεία για τον μεταποιητικό κλάδο των ΗΠΑ, που έδειξαν μια υποχώρηση του σχετικού δείκτη κατά 10,8 μονάδες, στις 19,4, έναντι των 30,2 του Οκτωβρίου, με τα αποτελέσματα να αποδεικνύονται κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ο δείκτης να διαμορφωθεί στις 25,1 μονάδες.
Από την άλλη, οι επενδυτές έδειξαν να αγνοούν τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τον πληθωρισμό και τις λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ.
Ο ετήσιος πληθωρισμός στις ΗΠΑ ανήλθε στο 1,8% τον Οκτώβριο του 2017, καταγράφοντας αύξηση 0,1% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ τον ίδιο μήνα οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,2%, έναντι των προσδοκιών των οικονομολόγων, που ανέμεναν ότι θα παραμείνουν αμετάβλητες.
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί εν μέσω της αβεβαιότητας γύρω από το εάν η αμερικανική κυβέρνηση θα προωθήσει τη φορολογική μεταρρύθμιση εντός του 2017.
Οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας αποκάλυψαν την προηγούμενη εβδομάδα την πρότασή τους για τη φορολογική μεταρρύθμιση, η οποία έχει σημαντικές διαφορές με το αντίστοιχο σχέδιο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ιδίως όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα για τις φορολογικές περικοπές στις επιχειρήσεις, αναβάλλοντάς τες για το 2019.

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης