Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπιες μεταβολές στη Wall Street, με το «βλέμμα» σε αποτελέσματα και macro

Ήπιες μεταβολές στη Wall Street, με το «βλέμμα» σε αποτελέσματα και macro
Οι όγκοι συναλλαγών αναμένεται να είναι περιορισμένοι αυτή την εβδομάδα, λόγω των Ευχαριστιών 
Με ήπιες μεταβολές άνοιξε σήμερα (20/11/2017) η Wall Street, καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους σε εταιρικά αποτελέσματα και οικονομικά στοιχεία.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average ενισχυόταν κατά 0,06%, στις 23.371,82 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε κέρδη 0,01% και κινείτο στις 2.579,18 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,07% υψηλότερα, στις 6.787,34 μονάδες.
Οι όγκοι συναλλαγών αναμένεται να είναι περιορισμένοι αυτή την εβδομάδα, καθώς λόγω των Ευχαριστιών η αμερικανική αγορά θα παραμείνει κλειστή την Πέμπτη (22/11) και θα κλείσει νωρίτερα την Παρασκευή (23/11).
Οι μετοχές της Wal-Mart βρίσκονται υπό πίεση, καθώς οι αναλυτές της Goldman Sachs εξέγειραν ανησυχίες σχετικά με την αποτίμηση της μετοχής.
Ειδικότερα, η μετοχή της εταιρείας υποχωρεί σήμερα κατά 1,5%, καθώς η επενδυτική τράπεζα την υποβάθμισε σε «neutral» από «buy».
Από την αρχή του 2017, η μετοχή της Wal-Mart καταγράφει κέρδη 41% - η τέταρτη καλύτερη επίδοση στον Dow Jones.
Στο ίδιο διάστημα, ο S&P 500 ενισχύεται περισσότερο από 15%.
Ωστόσο, την τελευταία εβδομάδα, οι αμερικανικές μετοχές βρέθηκαν υπό πίεση, εν μέσω της αβεβαιότητας γύρω από το εάν η φορολογική μεταρρύθμιση του Donald Trump θα καταφέρει να περάσει πριν το τέλος του έτους.
Οι προσδοκίες για τη φορολογική μεταρρύθμιση, που μεταξύ άλλων προβλέπει τη μείωση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή στο 20% από 35%, είχαν βοηθήσει πολύ τις αμερικανικές μετοχές, με τους δείκτες στη Wall να καταρρίπτον το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.
Την περασμένη εβδομάδα, ο S&P 500 και ο Dow κατέγραψαν τις πρώτες συνεχόμενες εβδομαδιαίες απώλειες από τον Αύγουστο του 2017.
Σήμερα, οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή ορισμένων εταιρικών αποτελεσμάτων, όπως των Agilent, Intuit, ZTO Express, Noah Holdings και Urban Outfitters, ενώ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθούν και ορισμένοι οικονομικοί δείκτες για τις ΗΠΑ.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, το πετρέλαιο δέχεται σήμερα σημαντικές πιέσεις, καθώς οι επενδυτές διατηρούν έντονες αμφιβολίες αναφορικά με την πλήρη συναίνεση των μελών του ΟΠΕΚ αναφορικά με την επέκταση της συμφωνίας.
Ειδικότερα, περί τις 16:55, το Brent καταγράφει απώλειες 1,30%, κινούμενο στα 61,9 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το αργό υποχωρεί κατά 1,1%, στα 56,1 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης