Τελευταία Νέα
Διεθνή

Verhofstadt: Δεν έχει επιτευχθεί ακόμα συμφωνία για το Brexit - Απαιτείται περισσότερη σαφήνεια για το ζήτημα

Verhofstadt: Δεν έχει επιτευχθεί ακόμα συμφωνία για το Brexit - Απαιτείται περισσότερη σαφήνεια για το ζήτημα
Ο επικεφαλής διαπραγματευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit, Guy Verhofstadt, εκτιμά ότι οι πιθανότητες συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών είναι στο 50-50
Τη θέση ότι δεν έχει επιτευχθεί ακόμα συμφωνία σχετικά με τους όρους αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε σήμερα (4/12) ο ο επικεφαλής διαπραγματευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit, Guy Verhofstadt, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι κρίσιμες συναντήσεις των δύο πλευρών για το ζήτημα.
Ειδικότερα, ο Verhofstadt τόνισε ότι μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί μικρή πρόοδρος καθώς και ότι το ζήτημα «δεν έχει τελειώσει ακόμα».
Μάλιστα, παρά τη γενικότερη συγκρατημένη αισιοδοξία που επικρατεί, ο βέλγος ευρωβουλευτής εκτιμά ότι οι πιθανότητες συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών είναι στο 50-50.
Παράλληλα, ο Verhofstadt, στον απόηχο της συνάντησης που είχει με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ για το ζήτημα, Michel Barnier, έδωσε έμφαση, στην μεγαλύτερη σαφήνεια που απειτείται σε ότι αφορά τον ρόλο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ευρωπαίων πολιτών στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και τη θέση της ιρλανδικής κυβέρνησης για τα συνοριακά θέματα.
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, η βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, θα επιχειρήσει να πείσει τους συνομιλητές της προκειμένου να δώσουν το πράσινο φως για να αρχίσουν συνομιλίες για μια νέα εμπορική συμφωνία και μια διετή μεταβατική περίοδο.
Οι Βρυξέλλες είχαν δώσει στη May προθεσμία ως σήμερα για να προτείνει έναν νέο διακανονισμό για τα εκκρεμή θέματα πριν δώσουν την έγκριση για να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις στα εμπορικά ζητήματα και τη μελλοντική σχέση.
Η ευρωπαϊκή πλευρά θέλει μια δέσμευση από τη Μ. Βρετανία ότι θα πληρώσει αυτό που θεωρούν ότι οφείλει όταν αποχωρήσει, ότι θα προστατεύσει τα δικαιώματα των πολιτών της Ε.Ε. που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και ότι θα εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρχουν αυστηρά φρουρούμενα σύνορα ανάμεσα στη βόρεια και τη νότια Ιρλανδία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης