Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κολομβία εκπονεί νόμο για να προτρέψει τις εγκληματικές συμμορίες να παραδοθούν

Η Κολομβία εκπονεί νόμο για να προτρέψει τις εγκληματικές συμμορίες να παραδοθούν
Το γεγονός ότι ανακοίνωσαν κατάπαυση πυρός είναι καλή είδηση, αλλά αν συνεχίσουν να διαπράττουν εγκλήματα θα παραμένουν στόχος
Η κυβέρνηση της Κολομβίας εργάζεται επειγόντως με το Κογκρέσο για νόμο που θα προβλέπει όρους παράδοσης για εγκληματικές συμμορίες, όπως η Συμμορία του Κόλπου, όπως δήλωσε την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος Juan Manuel Santos, από τη στιγμή που η συμμορία κήρυξε μονομερή κατάπαυση του πυρός.
Η Συμμορία του Κόλπου, γνωστή και ως Clan Usuga και Autodefensas Gaitanistas, κατηγορείται για εμπορία ναρκωτικών σε συνεργασία με μεξικανικά καρτέλ και για συμμετοχή σε παράνομη εξόρυξη χρυσού.
Ανακοίνωσε την κατάπαυση πυρός την Τετάρτη και δήλωσε ότι τα μέλη της είναι πρόθυμα να γυρίσουν στη χώρα.
Ο Σάντος, μιλώντας σε εκδήλωση για την καταστροφή των καλλιεργειών κόκας στην επαρχία Αντιόκεια, χαιρέτισε την κατάπαυση του πυρός και είπε ότι η παράδοση της ομάδας θα ήταν ευπρόσδεκτη, αλλά πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας δεν θα σταματήσουν τις ενέργειες εναντίον της ομάδας.
"Αν αυτός ο οργανισμός θέλει να παραδοθεί στη δικαιοσύνη, είναι πολύ ευπρόσδεκτος και εργαζόμαστε με τον υπουργό Δικαιοσύνης για τη σύνταξη ορισμένων διαταγμάτων για να ψηφιστεί νόμος στο Κογκρέσο, ώστε να διευκολυνθεί η συλλογική παράδοση της Συμμορίας του Κόλπου που χαρακτηρίζουμε ως επείγουσα", δήλωσε ο Σάντος είπε.
Ο πρόεδρος έχει πει ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί με την ομάδα, επειδή τα μέλη είναι εγκληματίες και όχι πολιτικά υποκινούμενοι επαναστάτες, όπως οι αποστρατευμένες επαναστατικές ένοπλες δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) ή ο Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός (ELN).
Ο υπουργός Άμυνας Luis Carlos Villegas, μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις κατά της Συμμορίας θα συνεχιστούν.
"Το γεγονός ότι ανακοίνωσαν κατάπαυση πυρός είναι καλή είδηση, αλλά αν συνεχίσουν να διαπράττουν εγκλήματα θα παραμένουν στόχος", είπε.
"Δεν πρόκειται να αναστείλουμε τις επιχειρήσεις ή να μειώσουμε την φρουρά μας".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης