Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tusk: Περνάμε και επίσημα στη δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων για το Brexit

tags :
Tusk: Περνάμε και επίσημα στη δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων για το Brexit
Το Λονδίνο παρείχε ικανοποιητικές διαβεβαιώσεις για το πιο σημαντικά ζητήματα του διαζυγίου ανέφερε ο Tusk
Την θέση ότι οι διαπραγματεύσεις της ΕΕ με τη Μ. Βρετανία περνούν στη δεύτερη φάση και ότι οι 27 της ΕΕ ενέκριναν την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης διατύπωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk.
Σε δηλώσεις του ο Tusk υποστήριξε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες επιβεβαίωσαν ότι υπήρξε ικανοποιητική πρόοδος στην πρώτη φάση των διαπραγματεύσεων με τη Μ. Βρετανία και ότι πλέον ανοίγει ο δρόμος για τις διαπραγματεύσεις για τη μελλοντική σχέση που θα έχουν οι δύο πλευρές σε θέματα εμπορίου.
Οι 27 ηγέτες υιοθέτησαν την πρόταση της Κομισιόν, στην οποία αναφερόταν ότι το Λονδίνο παρείχε αρκετές εγγυήσεις για τα πιο σημαντικά ζητήματα της α’ φάσης του διαζυγίου, όπως π.χ. ο λογαριασμός που πρέπει να πληρώσει η Μ.Βρετανία στην ΕΕ, το θέμα των δικαιωμάτων των Ευρωπαίων πολιτών και τα σύνορα με την Ιρλανδία και ότι μπορεί να αρχίσει ο διάλογος για τη μελλοντική σχέση ΕΕ – Μ.Βρετανίας.
Σημειώνεται πως στην αίθουσα δεν ήταν παρούσα η πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Theresa May, την οποία επαίνεσαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες για την προσπάθεια που κατέβαλε προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση των διαπραγματεύσεων.
Πάντως, όπως ανέφερε νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, η δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων αναμένεται να είναι πολύ πιο δύσκολη από την πρώτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης