Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανταλλακτήριο ψηφιακών νομισμάτων στη Ν. Κορέα κλείνει μετά από 2η κυβερνοεπίθεση

Ανταλλακτήριο ψηφιακών νομισμάτων στη Ν. Κορέα κλείνει μετά από 2η κυβερνοεπίθεση
Το ανταλλακτήριο Youbit, είχε δεχθεί κυβερνοεπίθεση τον Απρίλιο, όταν κλάπηκαν περίπου 4.000 bitcoins 
Ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στη Νότια Κορέα δήλωσε την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017, ότι κλείνει και καταθέτει αίτηση για πτώχευση, μετά από επίθεση χάκερς για δεύτερη φορά το 2017, εγείροντας ανησυχίες για την ασφάλεια, καθώς η αγορά του bitcoin και άλλων εικονικών νομισμάτων εκτοξεύεται.
Το ανταλλακτήριο Youbit, είχε δεχθεί κυβερνοεπίθεση τον Απρίλιο, όταν κλάπηκαν περίπου 4.000 bitcoins, σε μία επίθεση που είχε συνδέσει η υπηρεσία κατασκοπίας της χώρας με τη Βόρεια Κορέα.
Το Youbit ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του ότι δέχθηκε την επίθεση στις 4:35 τοπική ώρα την Τρίτη, προκαλώντας απώλεια 17% του συνολικού ενεργητικού του.
Δεν διέρρευσε το ποσό, αλλά ανέφερε ότι τα στοιχεία κρυπτογράφησης όλων των πελατών θα χάσουν το 75% της αξίας τους, προσθέτοντας ότι έχει αναστείλει τη λειτουργία του, ενώ θα προσπαθήσει να ελαχιστοποιήσει τις απώλειες των πελατών.
Ένας υπάλληλος της Κορεατικής Υπηρεσίας Διαδικτύου και Ασφάλειας (KISA), δήλωσε ότι η αστυνομία και αξιωματούχοι ξεκίνησαν έρευνα.
Οι ανταλλαγές Bitcoin και τα ψηφιακά πορτοφόλια έχουν ιστορικό στόχευσης και οι ειδικοί ασφαλείας λένε ότι γίνονται πιο ευάλωτα στα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο καθώς οι αξίες των νομισμάτων αυξάνονται.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης