Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΠΕΚ: Στο 109% ανήλθε το επίπεδο συμμόρφωσης απέναντι στη συμφωνία για το πετρέλαιο το 2017

ΟΠΕΚ: Στο 109% ανήλθε το επίπεδο συμμόρφωσης απέναντι στη συμφωνία για το πετρέλαιο το 2017
Το επίπεδο συμμόρφωσης των χωρών που συμμετέχουν στη συμφωνία ΟΠΕΚ για τον Δεκέμβριο 2017 σκαρφάλωσε στο 129%
Σε επίπεδα ρεκόρ σκαρφάλωσε το επίπεδο συμμόρφωσης των χωρών που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ για τις περικοπές στο πετρέλαιο, όπως ανακοίνωσε σήμερα (22/1) η Κοινή Υπουργική Επιτροπή Παρακολούθησης(JMMC) καταδεικνύοντας την ισχυρή προσπάθεια που πραγματοποιείται για επανεξισορρόπηση της ενεργειακής αγοράς.
Ειδικότερα, οι χώρες εντός και εκτός ΟΠΕΚ που συμμετέχουν στη συμφωνία πέτυχαν επίπεδο συμμόρφωσης της τάξεως του 129% τον Δεκέμβριο του 2017, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τότε που η συμφωνία τέθηκε σε ισχύ.
Παράλληλα, για το σύνολο του 2017, το μέσο επίπεδο συμμόρφωσης ανήλθε στο 109%, γεγονός που καταδεικνύει την πλήρη επιτυχία της προσπάθειας του ΟΠΕΚ να επαναφέρει την ισορροπία σε ότι αφορά την προσφορά και τη ζήτηση στην αγορά πετρελαίου.
Η JMMC εξέφρασε την ικανοποίησή της για τα συνολικά αποτελέσματα, ενώ παράλληλα παρότρυνε τις συμμετέχουσες χώρες να συνεχίσουν και, εάν είναι δυνατό, να εντείνουν τις συλλογικές και ατομικές προσπάθειές τους, με σκοπό την επίτευξη σταθερότητας στην αγορά πετρελαίου.
Μάλιστα, οι συμμετέχουσες χώρες θα προσπαθήσουν να υπερβούν τα τρέχοντα επίπεδα συμμόρφωσης καθ' όλη τη διάρκεια του 2018, σύμφωνα με την JMMC.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid al-Falih, οι μεγάλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες που συμμετέχουν στις περικοπές του ΟΠΕΚ έχουν συμφωνήσει να συνεχίσουν τη συνεργασία τους στο ζήτημα της παραγωγής ακόμα και μετά το τέλος της συμφωνίας.
«Υπάρχει ετοιμότητα να συνεχίσουμε τη συνεργασία και μετά το 2018», ανέφερε ο σαουδάραβας υπουργός, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «ο μηχανισμός δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα, ωστόσο υπάρχει ομοφωνία να συνεχίσουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης