Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ν. Κορέα: Η ιδέα μιας στρατιωτικής λύσης στη Β. Κορέα είναι απαράδεκτη

Ν. Κορέα: Η ιδέα μιας στρατιωτικής λύσης στη Β. Κορέα είναι απαράδεκτη
Το θέμα του πυρηνικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας πρέπει να επιλυθεί διπλωματικά
Το θέμα του πυρηνικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας πρέπει να επιλυθεί διπλωματικά και η ιδέα μιας στρατιωτικής λύσης είναι απαράδεκτη, υποστήριξε η υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας, ενώ τόνισε πως είναι βέβαιο ότι η Ουάσινγκτον θα συμβουλευτεί πρώτα την κυβέρνησή της αν έχει υπόψη της μια στρατιωτική επιλογή.
"Το ζήτημα των πυρηνικών της Β. Κορέας πρέπει να επιλυθεί μέσω διαπραγματεύσεων και διπλωματικών προσπαθειών.
Η ιδέα μιας στρατιωτικής λύσης είναι απαράδεκτη", δήλωσε η Kang Kyung-wha σε ειδησεογραφική ενημέρωση στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.
Η κυβέρνηση Trump είπε ότι όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι για την αντιμετώπιση της Β. Κορέας και οι αξιωματούχοι λένε ότι ο πρόεδρος και οι σύμβουλοί του έχουν συζητήσει την περίπτωση κάποιου χτυπήματος.
Αλλά η συζήτηση για τις στρατιωτικές επιλογές έχει χάσει δυναμική τις τελευταίες εβδομάδες, μετά τις συνομιλίες Βόρειας και Νότιας Κορέας πριν από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς το Φεβρουάριο 2018.
"Είμαι βεβαία ότι οτιδήποτε κάνει η αμερικανική κυβέρνηση σε αυτό το μέτωπο γίνεται σε στενή συνεννόηση με μας", δήλωσε ο Kang.
Αρνήθηκε να σχολιάσει εάν η Ουάσιγκτον είχε δώσει στη Σεούλ σαφή βεβαιότητα, αλλά πρόσθεσε:
"Οποιαδήποτε επιλογή που θα ληφθεί στην κορεατική χερσόνησο δεν μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς να συμφωνήσουμε".
Σε μια προηγούμενη συνέντευξη του Reuters, η Kang δήλωσε ότι η Νότια Κορέα ήταν προετοιμασμένη για "όλα τα σενάρια έκτακτης ανάγκης" σε περίπτωση που η Βόρεια Κορέα πραγματοποιήσει άλλη δοκιμή όπλων, ακόμη και όταν οι δύο χώρες διεξάγουν συνομιλίες και αμοιβαίες επισκέψεις σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
"Πηγαίνουμε σε αυτές τις συζητήσεις με μια σαφή κατανόηση του τι θα μπορούσε να είναι εφικτό", δήλωσε η Kang, προσθέτοντας, "μια άλλη πρόκληση είναι πάντα μια πιθανότητα."
Η Kang, η οποία ήταν στο Νταβός για να συζητήσει την πρόσφατη πρόοδο στις συνομιλίες μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας και για να ενισχύσει την εικόνα των Ολυμπιακών Αγώνων, δεν συζήτησε λεπτομέρειες για τα σενάρια που προετοίμασε η Νότια Κορέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης