Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: «Προκαταρκτική» εργασία η ανάλυση που διέρρευσε για τις επιπτώσεις του Brexit

Βρετανία: «Προκαταρκτική» εργασία η ανάλυση που διέρρευσε για τις επιπτώσεις του Brexit
Μόνο «προκαταρκτικό» έργο είναι η ανάλυση που διέρρευσε σχετικά με τον αντίκτυπο του Brexit, δήλωσε η Theresa May στους υπουργούς της
Μόνο «προκαταρκτικό» έργο που δεν έχει εγκριθεί από την κυβέρνηση είναι η ανάλυση που διέρρευσε σχετικά με τον αντίκτυπο του Brexit, δήλωσε η βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, στους υπουργούς της, όπως γνωστοποίησε σήμερα (30/01/2018) ο εκπρόσωπός της.
«Η πρωθυπουργός δήλωσε ότι πρόκειται για προκαταρκτική εργασία, που δεν έχει εγκριθεί από τους υπουργούς και που εξετάζει τυποποιημένα σενάρια.
Δεν έγινε καμία ανάλυση της ειδικής διευθέτησης που επιδιώκουμε ως αντικείμενο της κυβερνητικής πολιτικής», δήλωσε ο εκπρόσωπος σε δημοσιογράφους.
Ανάλυση της βρετανικής κυβέρνησης που αποκάλυψε το «BuzzFeed News», αναφέρει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι χειρότερα εκτός της ΕΕ κάτω από κάθε σενάριο που έχει διαμορφωθεί.
Σύμφωνα με την ανάλυση, το σενάριο «χωρίς συμφωνία», το οποίο προβλέπει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα επανέλθει στους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), θα μείωνε την ανάπτυξη κατά 8% κατά την περίοδο αυτή.
Παράλληλα, η πιο ήπια επιλογή του Brexit για τη συνέχιση της πρόσβασης στην ενιαία αγορά μέσω της συμμετοχής στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο θα επιβραδύνει, μακροπρόθεσμα, το ΑΕΠ κατά 2%.
Την ίδια ώρα, ο βρετανός υφυπουργός για το Brexit, Steven Baker, δήλωσε στο κοινοβούλιο πως η ανάλυση είναι μια επιλεκτική ερμηνεία μιας αρχικής έρευνας και δεν περιλαμβάνει την επιθυμητή για τη Βρετανία έκβαση του «διαζυγίου».
«Το άρθρο είναι μια επιλεκτική ερμηνεία μιας προκαταρκτικής ανάλυσης, είναι μια απόπειρα να υπονομευθεί η έξοδός μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Baker.
«Δεν ήταν υπεύθυνη για αυτή το υπουργείο μου, ούτε καν εγκρίθηκε από τους υπουργούς – ακόμα και από την ομάδα στο υπουργείο μου, μόλις τώρα της ζητήθηκε η γνώμη της αναφορικά με αυτό το έγγραφο και ξεκαθαρίσαμε ότι χρειάζεται σημαντική περαιτέρω δουλειά», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης