Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of England: Η άνοδος των μισθών στη Βρετανία ενισχύει το σενάριο της αύξησης των επιτοκίων

Bank of England: Η άνοδος των μισθών στη Βρετανία ενισχύει το σενάριο της αύξησης των επιτοκίων
Ο αξιωματούχος της Τράπεζας της Αγγλίας, Gertjan Vlieghe, τονίζει ότι η σφιχτή αγορά εργασίας έχει ανοδική επίδραση στους μισθούς
Στο γεγονός ότι οι ενδείξεις για άνοδο των μισθών στη Μεγάλη Βρετανία, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη παγκόσμια οικονομική ισχύ έχουν ενισχύσει το σενάριο για αύξηση των επιτοκίων αναφέρθηκε σήμερα (12/2) ο αξιωματούχος της Bank of England, Gertjan Vlieghe.
Ειδικότερα, όπως τόνισε ο Vlieghe, «υπάρχουν αυξημένες ενδείξεις ότι η σφιχτή αγορά εργασίας αρχίζει τελικά να έχει κάποια ανοδική επίδραση στους μισθούς», γεγονός που ενδεχομένως να ωθήσει την Τράπεζα της Αγγλίας να αυξήσει τα επιτόκιά της ταχύτερα απ' ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί.
«Η μεγαλύτερη προθυμία των βρετανών δανειστούν θα πρέπει επίσης να λειτουργήσει ως ένδειξη στην Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της BoE ότι τα επιτόκια ενδέχεται να αυξηθουν», σχολίασε ο αξιωματούχος της τράπεζας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Resolution Foundation.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, η Bank of England ανέφερε ότι τα επιτόκιο είναι πιθανό να χρειαστούν να αυξηθούν ταχύτερα και σε μεγαλύτερο βαθμό απ' ότι είχε εκτιμηθεί προηγουμένως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης