Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Η Fed δεν θα θίξει το μοναδικό θέμα που μπορεί να βλάψει πραγματικά την οικονομία

CNBC: Η Fed δεν θα θίξει το μοναδικό θέμα που μπορεί να βλάψει πραγματικά την οικονομία
Η διήμερη συνεδρίαση της Fed αρχίζει σήμερα (20/3/2018)
Με φόντο τις ανακοινώσεις του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, για την επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, το ενδιαφέρον των επενδυτών έχει επικεντρωθεί στη συνεδρίαση της Fed (20-21/3/2018).
Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του CNBC, αν και η Fed αναμένεται να αναβαθμίσει την άποψη της για την οικονομία, αποκλείεται να συζητήσει δημοσίως έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την οικονομία: το ενδεχόμενο εμπορικού πολέμου.
Εν τω μεταξύ, αυτή θα είναι η πρώτη συνεδρίαση υπό τον νέο επικεφαλής Jerome Powell, ο οποίος αναμένεται να αποφύγει -κατά τη συνέντευξη Τύπου- το θέμα των δασμών ακόμα και αν του υποβληθεί σχετική ερώτηση.
«Είναι ένα ναρκοπέδιο και ακόμα δεν ξέρουμε όλες τις λεπτομέρειες» δήλωσε η Diane Swonk επικεφαλής οικονομολόγος της Grant Thornton, προσθέτοντας ότι ο Powell έχει αποδείξει ότι κινείται εντός πλαισίου.
Σύμφωνα με την ίδια, ο Powell θα επιμείνει στο διπλό μότο της Fed για τον πληθωρισμό και την απασχόληση.
«Θα φανεί στα πρακτικά, θα μάθουμε σε τρεις εβδομάδες τι σκέφτονται, θα ερωτηθούν γι' αυτό και αν ήμουν ο ίδιος θα έλεγα ότι δεν γνωρίζουμε την πλήρη έκταση» επεσήμανε.
Η Swonk δήλωσε ότι είναι δύσκολο για κάθε οικονομολόγο να εκτιμήσει τον αντίκτυπο των δασμών γιατί είναι ακόμα άγνωστο τι σχεδιάζεται και έτσι είναι ασαφές ποια θα είναι η αντίδραση των εμπορικών εταίρων των ΗΠΑ.
«Θα με εξέπληττε αν ακουμπήσουν αυτό το θέμα, εν μέρει επειδή δεν γνωρίζουν τι έχει στο μυαλό του ο Αμερικανός πρόεδρος», δήλωσε ο Mark Zandi, επικεφαλής οικονομολόγος της Moody's Analytics.
Σύμφωνα με τον Zandi, εάν οι δασμοί οδηγήσουν σε αντίποινα θα μπορούσε να υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης