Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ταξίδι μυστήριο του Kim Jong Un στην Κίνα

Ταξίδι μυστήριο του Kim Jong Un στην Κίνα
Ταξίδι μυστήριο του Kim Jong Un στην Κίνα
Ο ηγέτης της Βορείου Κορέας Kim Jong Un να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κίνα, το πρώτο γνωστό του ταξίδι στο εξωτερικό από την ανάληψη της εξουσίας το 2011, δήλωσαν τρία άτομα με γνώση της επίσκεψης στο πρακτορείο Bloomberg.
Περαιτέρω λεπτομέρειες της επίσκεψης, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου που θα διαμείνει ο Kim και ποιου θα συναντήσει, δεν έχουν γίνει γνωστά.
Ένα ειδικό τρένο μπορεί να έχει μεταφέρει τον Kim Jong Un μέσα από τη βορειοανατολική κινεζική συνοριακή πόλη Dandong, σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα Kyodo News.
Η Nippon TV έδειξε βίντεο από ένα τρένο που έφθασε τη Δευτέρα (26/3) στο Πεκίνο και μοιάζει με εκείνο που χρησιμοποίησε ο πατέρας του Kim, Kim Jong Il, για να επισκεφθεί την κινεζική πρωτεύουσα λίγο πριν το θάνατό του το 2011.
Η αιφνιδιαστική κίνηση ακολουθεί την απόφαση του αμερικανικού προέδρου D. Trump για μια  άνευ προηγουμένου συνάντηση με τον Kim Jong Un, αφού οι αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας δήλωσαν ότι ο Kim είναι πρόθυμος να συζητήσει την εγκατάλειψη του προγράμματος πυρηνικών όπλων.
Ο Kim αναμένεται να συναντηθεί αρχικά με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Moon Jae-in κοντά στα κοινά σύνορά του τον επόμενο μήνα, σε ένα προοίμιο για την πιθανή σύνοδο κορυφής με το Trump.
Οι δεσμοί μεταξύ Κίνας και Βόρειας Κορέας - γείτονες και συμμάχους κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου βρίσκονται σε ένταση καθώς η Κίνα στήριξε προοδευτικούς γύρους κυρώσεων των Ηνωμένων Εθνών ενάντια στο πρόγραμμα όπλων της Βόρειας Κορέας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης