Τελευταία Νέα
Διεθνή

Netanyahu: Τουλάχιστον 6 κράτη συζητούν σοβαρά τη μεταφορά των πρεσβειών τους στην Ιερουσαλήμ

tags :
Netanyahu: Τουλάχιστον 6 κράτη συζητούν σοβαρά τη μεταφορά των πρεσβειών τους στην Ιερουσαλήμ
Οι πρώτες δέκα πρεσβείες θα έχουν προνομιακό καθεστώς υποστήριξε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ
Την θέση ότι τουλάχιστον 6 κράτη βρίσκονται σε σοβαρές συζητήσεις με το Ισραήλ προκειμένου να μεταφέρουν τις πρεσβείες τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ διατύπωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu.
«Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι υπάρχουν τουλάχιστον 6 χώρες που αυτή την στιγμή συζητούν σοβαρά μ’ εμάς το ενδεχόμενο να μεταφέρουν τις πρεσβείες τους στην Ιερουσαλήμ.
Οι πρώτες δέκα πρεσβείες που θα μεταφερθούν στην Ιερουσαλήμ θα έχουν «προνομιακό καθεστώς» υποστήριξε ο Netanyahu χωρών κατά τη διάρκεια δεξίωσης που δόθηκε στην Ιερουσαλήμ με αφορμή την 70η επέτειο από την κήρυξη της ανεξαρτησίας του, το 1948.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ευχαρίστησε τη Γουατεμάλα που αποφάσισε να μεταφέρει την πρεσβεία της, λίγο μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ, αλλά δεν κατονόμασε τις άλλες χώρες που εξετάζουν αυτό το ενδεχόμενο.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, προκαλώντας την οργή των Παλαιστινίων ενώ χθες η Ρουμανία ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να μεταφέρει και αυτή την πρωτεύουσα της στην Ιερουσαλήμ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης