Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Ενισχύθηκε η βιομηχανική δραστηριότητα τον Απρίλιο του 2018 - Στις 51,1 μονάδες ο PMI

Κίνα: Ενισχύθηκε η βιομηχανική δραστηριότητα τον Απρίλιο του 2018 - Στις 51,1 μονάδες ο PMI
Παρά την άνοδο του μεταποιητικού κλάδου, οι νέες παραγγελίες κατέγραψαν πτώση για πρώτη φορά μετά από 17 μήνες
Οριακή επιτάχυνση σημείωσε η βιομηχανική δραστηριότητα της Κίνας για τον Απρίλιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (2/5) στοιχεία της Markit, τα οποία έρχονται σε αντίθεση με τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI για τον μεταποιητικό κλάδο της Κίνας διαμορφώθηκε στις 51,1 μονάδες, έναντι 51 μονάδων τον Μάρτιο του 2018, την ίδια στιγμή που ο αντίστοιχος δείκτης της κυβέρνησης έδειξε οριακή πτώση.
Παρά το γεγονός ότι η παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου ενισχύθηκε, τόσο οι νέες παραγγελίες, όσο και οι νέες παραγγελίες εξαγωγών, υποχώρησαν για πρώτη φορά μετά από 17 μήνες.
«Οι λειτουργικές συνθήκες του μεταποιητικού κλάδου της Κίνας συνέχισαν να βελτιώνονται τον Απρίλιο, αλλά η αβεβαιότητα στις εξαγωγές έχει αυξηθεί σημαντικά και η εξάρτηση της κινεζικής οικονομίας από την εσωτερική ζήτηση ενισχύεται», σχολίασε ο οικονομολόγος της CEBM Group, Zhengsheng Zhong.
Σημειώνεται ότι τόσο τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης, όσο και αυτά τις Markit, έδειξαν μειωμένη ζήτηση εκτός χώρας, εν μέσω συνεχιζόμενων εμπορικών εντάσεων με τις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης