Διεθνή

Νέα δολοφονία πολιτικού στο Μεξικό – 113 νεκροί από τον Σεπτέμβριο

tags :
Νέα δολοφονία πολιτικού στο Μεξικό – 113 νεκροί από τον Σεπτέμβριο
Κλιμακώνεται η βία ενόψει των εθνικών και τοπικών εκλογών της 1ης Ιουλίου
Δεν έχει τέλος ο κύκλος αίματος πολιτικών στο Μεξικό καθώς χθες ένοπλοι πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν δήμαρχο που διεκδικούσε την επανεκλογή του στο αξίωμα στις εθνικές και τοπικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για την 1η Ιουλίου.
Τελευταίο θύμα, το δεύτερο σε διάστημα μιας εβδομάδας, ήταν ο υποψήφιος δήμαρχος και μέλος της συμμαχίας Κεντροδεξιάς – Κεντροαριστεράς, Alejandro Chavez Zavala, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματα του.
Είναι χαρακτηριστικό πως από τον περασμένο Σεπτέμβριο, 113 υποψήφιοι και πολιτικοί έχουν δολοφονηθεί στο Μεξικό, και ενώ κλιμακώνεται η βία ενόψει των εκλογών της 1ης Ιουλίου.
Σημειώνεται πως η είδηση του θανάτου του Chavez έρχεται ύστερα από την εξαφάνιση ενός ακόμα πολιτικού του Ismael Aguirre Rodriguez, υποψήφιου δημάρχου της πόλης Ναδαδόρες, ο οποίος «χάθηκε» το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης.
«Ο κίνδυνος είναι ότι θα υπάρξει απροθυμία να συμμετάσχει κανείς με την αυτοδιοίκηση επειδή έχει γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνο» ανέφερε ο Michael Lettieri, ιστορικός στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης