Τελευταία Νέα
Διεθνή

May: Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και για τη μη-συμφωνία για το Brexit

May: Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και για τη μη-συμφωνία για το Brexit
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μη επίτευξης συμφωνίας για το Brexit
Το ενδεχόμενο μη επίτευξης συμφωνίας για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ «άνοιξε» η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May.
«Η κυβέρνηση πρέπει να προετοιμαστεί για ένα εύρος πιθανών αποτελεσμάτων, μεταξύ των οποίων και η μη συμφωνία για το Brexit» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με την ίδια, είναι ορατός ο κίνδυνος για ένα άτακτο και χωρίς συμφωνία Brexit εάν η ΕΕ συνεχίζει την ίδια τακτική.
«Αυτά που προσφέρει η ΕΕ -όσον αφορά τις μελλοντικές σχέσεις- είναι απαράδεκτα» τόνισε η May.
Παράλληλα, η May δήλωσε ότι η Βρετανία δεν πρόκειται να διεξαγάγει δημοψήφισμα για την τελική συμφωνία για το Brexit ή να επιδιώξει να καθυστερήσει την ημερομηνία εξόδου της.
Παράλληλα, η βρετανίδα πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η Βρετανία πρέπει να έχει την ελευθερία να προστατεύσει τον κυρίαρχο ρόλο της στον τομέα των υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, μετά την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να διατηρήσουμε μεγαλύτερη ευελιξία στο πώς θα χειριστούμε τις υπηρεσίες (...)
Θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι να διασφαλίσουμε ότι θα είμαστε σε θέση να κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο για να διατηρήσουμε τον ρόλο-κλειδί μας στις υπηρεσίες και όχι μόνο στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες», δήλωσε η May.
Σε μια τεταμένη συνεδρίαση στο κοινοβούλιο, η βρετανίδα πρωθυπουργός προασπίστηκε το σχέδιό της τονίζοντας ότι δεν «απεμπολεί» το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το Brexit.
Όταν ρωτήθηκε για τη δυσαρέσκεια που εκφράζουν για το σχέδιό της οι υποστηρικτές του Συντηρητικού Κόμματος, απάντησε:
«Δεν πρόκειται για προδοσία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης