Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα υποχώρησε η ανεργία τον Ιούνιο του 2018, στο 4%

Βρετανία: Σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα υποχώρησε η ανεργία τον Ιούνιο του 2018, στο 4%
Το ποσοστό ανεργίας στη Μεγάλη Βρετανία ήταν το χαμηλότερο που έχει σημειωθεί από τον Φεβρουάριο του 1975
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 43 ετών υποχώρησε η ανεργία στη Μεγάλη Βρετανία τον Ιούνιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (14/8) στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, με την άνοδο των μισθών ωστόσο να παραμένει περιορισμένη.
Συγκεκριμένα, το ποσοστό ανεργίας στη Μεγάλη Βρετανία διαμορφώθηκε στο 4%, έναντι 4,2% τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 1975, όταν και ξεκίνησε η καταγραφή των στοιχεία από την ONS.
Ο αριθμός των ανέργων στη Βετανία υποχώρησε κατά 65 χιλ. άτομα, στα 1,36 εκατ. άτομα συνολικά, ενώ παράλληλα ο αριθμός των εργαζομένων για το ίδιο διάστημα αυξήθηκε κατά 42 χιλ. άτομα, στα 32,39 εκατ. άτομα συνολικά.
«Ο αριρθμός των κενών θέσεων βρίσκεται σε νέα ισορικά υψηλά επίπεδα, ενώ το ποσοστό ανεργίας είναι πλέον στο χαμηλότερο επίπεδο από τον χειμώνα του 1974-75», σχολίσε η ONS μετά την ανακοίνωση των στοιχείων.
Ο υψηλός αριθμός κενών θέσεων υποδεικνύει ότι ο αριθμός εργαζομένων στη Βρετανία μπορεί να αυξηθεί σημαντικά κατά το εγγύς μέλλον.
Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι οι μισθοί, εξαιρουμένων των μπόνους, αυξήθηκαν κατά 2,7% σε ετήσια βάση, η ετήσια άνοδος των μισθών εάν συμπεριληφθούν και τα μπόνους, διαμορφώθηκε στο 2,4%, με τα στοιχεία να αποδεικνύονται κατώτερα των εκτιμήσεων.
Σημειώνεται ότι η αύξηση των μισθών επιβραδύνθηκε στ χαμηλά εννέα μηνών, την ίδια στιγμή που η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένει ετήσια άνοδο της τάξεως του 3,5% κατά το τρέχον έτος.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης