Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σημαντική ανάκαμψη στα ιταλικά ομόλογα λόγω... Moody's - Στο 2,95% η απόδοση του 10ετούς

Σημαντική ανάκαμψη στα ιταλικά ομόλογα λόγω... Moody's - Στο 2,95% η απόδοση του 10ετούς
Η Moody's ανακοίνωσε ότι παρατείνει την επιτήρηση για υποβάθμιση της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιταλίας
Σημαντική ανάκαμψη καταγράφουν σήμερα (21/8/2018) οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων, στον απόηχο της παράτασης της επιτήρησης για υποβάθμιση των αξιολογήσεων της χώρας από τη Moody's.
Η Moody's ανακοίνωσε χθες ότι παρατείνει την επιτήρηση για υποβάθμιση της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιταλίας, μέχρις ότου να υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια για την ατζέντα μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης.
Η επιτήρηση αφορά συνήθως τους τρεις επόμενους μήνες, όταν το outlook αφορά 12 με 18 μήνες, επεσήμανε ο οίκος αξιολόγησης.
Έτσι, περί τις 14:45, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ιταλίας σημειώνει πτώση 10,2 μονάδων βάσης και διαμορφώνεται στο 2,95% -η πρώτη φορά που υποχωρεί κάτω του 3% από τις 10 Αυγούστου 2018.


Η απόδοση του 2ετούς υποχωρεί κατά 10,6 μ.β. στο 1,05%, ενώ του 30ετούς σημειώνει πτώση 3,2 μ.β. και διαμορφώνεται στο 3,61%.


Σύμφωνα με το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών, το σχέδιο προϋπολογισμού θα υποβληθεί στο κοινοβούλιο το αργότερο στις 27 Σεπτεμβρίου 2018, ενώ η κυβέρνηση θα πρέπει να παρουσιάσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το σχέδιο προϋπολογισμού έως τις 15 Οκτωβρίου.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο, η Moody's έθεσε υπό επιτήρηση για υποβάθμιση την αξιολόγηση «Baa2» για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της γειτονικής χώρας.
Σημειώνεται ότι τα κρατικά ομόλογα της Ιταλίας έχουν βρεθεί αντιμέτωπα με έντονη μεταβλητότητα τους τελευταίους μήνες, εν μέσω ανησυχίας σχετικά με τη στάση της νέας κυβέρνησης σχετικά με τις δημοσιονομικές πολιτικές και τη θέση της χώρας στην Ευρωζώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης