Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mersch (ΕΚΤ): Τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης πρέπει να αυξήσουν τα δημοσιονομικά «μαξιλάρια»

tags :
Mersch (ΕΚΤ): Τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης πρέπει να αυξήσουν τα δημοσιονομικά «μαξιλάρια»
Είναι απαραίτητη η πλήρης, διαφανής και συνεπής εφαρμογή των κανόνων, καθώς και η οικοδόμηση εμπιστοσύνης εντός της Ευρωζώνης
Τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης πρέπει να αυξήσουν τα δημοσιονομικά «μαξιλάρια», σύστησε το μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Yves Mersch, μιλώντας σε συνέδριο στο Παρίσι.
Όπως αναφέρει ο ίδιος αν και το πλαίσιο οικονομικής διακυβέρνησης ενισχύθηκε ως απάντηση στην κρίση, διαπιστώνουμε ότι το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξη και η Διαδικασία Μακροοικονομικών Ανισορροπιών δεν αρκούν για την εφαρμογή συνολικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων από τα κράτη.
Είναι απαραίτητη η πλήρης, διαφανής και συνεπής εφαρμογή των κανόνων, καθώς και η οικοδόμηση εμπιστοσύνης εντός της Ευρωζώνης».
Ο ίδιος διευκρινίζει, παραμένουν ορισμένες προκλήσεις για το νομισματικό μπλοκ, όπως ο μεγάλος όγκος των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) ή η καθαρή ελλειμματική επενδυτική θέση ορισμένων κρατών.
«Η ολοκλήρωση των ενιαίων κεφαλαιαγορών και της τραπεζικής ένωσης θα πρέπει να είναι από τις κορυφαίες μας προτεραιότητες, καθώς όχι μόνο υποστηρίζουν την ομοιόμορφη και ομαλή μετάδοση των μέτρων νομισματικής πολιτικής της Ε.Κ.Τ., αλλά εξασφαλίζουν ότι η αποταμίευση κατανέμεται με τον αποδοτικότερο τρόπο στην παραγωγική χρήση με τη μορφή επενδύσεων σε ολόκληρη την περιοχή.
Για τη δημιουργία μιας όλο και πιο ισχυρής χρηματοπιστωτικής ολοκλήρωσης, θα διευκολύνουμε τον ιδιωτικό καταμερισμό κινδύνων που θα μας βοηθήσει να καταστήσουμε την οικονομία μας πιο ανθεκτική στις διαταραχές.
Η τραπεζική ένωση δεν πρέπει να μείνει ανολοκλήρωτη, δεδομένης της σημασίας του τραπεζικού τομέα στη χρηματοδότηση της οικονομίας της ζώνης του ευρώ.
Το ενιαίο νόμισμα για όλους τους πολίτες της ζώνης του ευρώ πρέπει να συμπληρωθεί από ένα ενιαίο τραπεζικό σύστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης