Διεθνή

Μ. Βρετανία: «Πραξικόπημα» κατά της May ετοιμάζουν 50 βουλευτές της λόγω Brexit

tags :
Μ. Βρετανία: «Πραξικόπημα» κατά της May ετοιμάζουν 50 βουλευτές της λόγω Brexit
Οι περίπου 50 βουλευτές συναντήθηκαν για το πώς και το πότε μπορούν να ανατρέψουν την πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας
Να καθαιρέσουν από την πρωθυπουργία της Μεγάλης Βρετανίας την Theresa May επεξεργάζονται 50 βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος της λόγω των διαφωνιών τους για τον τρόπο που χειρίζεται το θέμα του Brexit.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το BBC, μια ομάδα περίπου 50 βουλευτών του Συντηρητικού κόμματος συγκεντρώθηκε χθες προκειμένου να συζητήσει το πώς και το πότε θα μπορούσε να την αναγκάσει σε παραίτηση από το πρωθυπουργικό αξίωμα.
Όπως αναφέρεται οι βουλευτές αυτοί είναι μέλη του European Research Group, μιας ευρωσκεπτικιστικής ομάδας στο εσωτερικό των Συντηρητικών.
Και όπως μεταδίδει το BBC, οι βουλευτές αυτοί συζήτησαν ανοιχτά για το μέλλον της May ως πρωθυπουργού ενώ βάσει των ίδιων πληροφοριών, κατέθεσαν και επιστολή μη εμπιστοσύνης προς την May.
Σύμφωνα με τον κανονισμό που υπάρχει στο Συντηρητικό κόμμα, εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη αρχηγού προκαλείται εάν το 15% των Συντηρητικών βουλευτών – υπό τις σημερινές συνθήκες 48 βουλευτές – θέσει ζήτημα ψήφου εμπιστοσύνης.
Οι εν λόγω Συντηρητικοί βουλευτές καταδικάζουν τα σχέδια της May σχετικά με την παραμονή της Μ. Βρετανίας σε μια ζώνη ελεύθερων συναλλαγών για εμπορεύματα με την ΕΕ κατόπιν του Brexit, αλλά παράλληλα τους ασκείται κριτική για το ότι δεν έχουν καταθέσει μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης