Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hunt (βρετανός ΥΠΕΞ): Το σχέδιο Checkers παραμένει η βάση για μια συμφωνία για το Brexit

Hunt (βρετανός ΥΠΕΞ): Το σχέδιο Checkers παραμένει η βάση για μια συμφωνία για το Brexit
Είμαστε σίγουροι ότι τελικά θα κυριαρχήσουν οι ψύχραιμοι και ότι θα μπορέσουμε να συμφωνήσουμε, τόνισε ο ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών
Το σχέδιο Checkers της βρετανίδας πρωθυπουργού, Theresa May, για το Brexit, θα πρέπει να παραμείνει η βάση για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να διεξαχθούν γύρω από αυτό, δήλωσε σήμερα (27/9/2018) ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Jeremy Hunt.
Ο Hunt δήλωσε στο «Sky News» ότι οι προτάσεις της May, που είναι γνωστές ως «Checkers» επειδή έτσι λέγεται η εξοχική κατοικία της βρετανίδας πρωθυπουργού, όπου συμφωνήθηκαν από το βρετανικό υπουργικό συμβούλιο τον Ιούλιο, εξακολουθούν να είναι κατάλληλες παρά την αντίθεση που εξέφρασαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες και ορισμένοι από τους συναδέλφους της May.
«Νομίζω ότι είναι η βάση μιας συμφωνίας και είμαστε πολύ σίγουροι ότι τελικά θα κυριαρχήσουν τα ψύχραιμα κεφάλια και ότι θα μπορέσουμε να συμφωνήσουμε», συνέχισε ο Hunt.
«Δεν έχουμε πει ποτέ ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να διαπραγματευτούμε πάνω σε μεμονωμένα στοιχεία», πρόσθεσε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης