Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενωτικό Κόμμα Β. Ιρλανδίας: Οδεύουμε προς ένα Brexit χωρίς συμφωνία - Νευρικότητα για την στερλίνα

Ενωτικό Κόμμα Β. Ιρλανδίας: Οδεύουμε προς ένα Brexit χωρίς συμφωνία - Νευρικότητα για την στερλίνα
Το Ηνωμένο Βασίλειο οδεύει προς μια αποχώρηση από την ΕΕ χωρίς συμφωνία «διαζυγίου», προειδοποίησε ανώτατο στέλεχος του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας
Το Ηνωμένο Βασίλειο οδεύει προς μια αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς να καταλήξει σε μια συμφωνία «διαζυγίου», προειδοποίησε σήμερα (6/11/2018) ανώτατο στέλεχος του υπερσυντηρητικού Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας, που στηρίζει την κυβέρνηση της Theresa May.
«Φαίνεται ότι οδεύουμε προς no deal», έγραψε ο Jeffrey Donaldson του DUP στο Twitter.
«Ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα είχε σοβαρές επιπτώσεις για την οικονομία της Ιρλανδίας.
Επιπρόσθετα, η Βρετανία δεν θα χρειαζόταν να πληρώσει ούτε σεντ επιπλέον στην ΕΕ, που σημαίνει μεγάλη αύξηση για τη συνεισφορά του Δουβλίνου.
Δεν καταλαβαίνω γιατί η ιρλανδική κυβέρνηση επιμένει σε αυτή την πορεία», πρόσθεσε.
Η δήλωσή του άσκησε έντονες πιέσεις στην στερλίνα, που διολίσθησε προσωρινά στο χαμηλό ημέρας του 1,3020 δολ., ενώ αργότερα ανέκαμψε ελαφρώς στο 1,3080 δολ. 
Νωρίτερα, η στερλίνα σημείωνε άνοδο, στον απόηχο δημοσιεύματος των «Times» του Λονδίνου, που ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζεται να στηρίξει μια συμβιβαστική πρόταση σχετικά με τα ιρλανδικά σύνορα, ώστε να αρθεί το τελευταίο σημαντικό εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης