Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of England: Περιορισμένη η ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας το δ΄ 3μηνο 2018 - Το Brexit έχει επηρεάσει την παραγωγικότητα

Bank of England: Περιορισμένη η ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας το δ΄ 3μηνο 2018 - Το Brexit έχει επηρεάσει την παραγωγικότητα
Ο αναπληρωτής διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Ben Broadbent, τόνισε ότι η αβεβαιότητα σχετικό με το Brexit έχει επηρεάσει την παραγωγικότητα
Στην πιθανότητα επιβράδυνσης της βρετανικής οικονομικής ανάπτυξης για το τέταρτο τρίμηνο του 2018 αναφέρθηκε σήμερα (12/11) ο αναπληρωτής διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Ben Broadbent, καθώς η αβεβαιότητα γύρω από το Brexit εξακολουθεί να επηρεάζει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.
Ειδικότερα, μιλώντας στο δίκτυο CNBC, ο κ. Broadbent χαρακτήρισε ως πιθανό το ενδεχόμενο να υπάρξει «κάπως ασθενέσθερη ανάπτυξη κατά το τέταρτο τρίμηνο», προσθέτοντας ότι η BoE εξακολουθεί να βλέπει «σημάδια ενίσχυσης στις πιέσεις των μισθών τόσο στις έρευνες των επιχειρήσεων όσο και στα επίσημα στοιχεία».
«Η εγχώρια οικονομία έχει επεκταθεί με αρκετά ασθενές ρυθμό τα τελευταία δύο χρόνια», ανέφερε ο αξιωματούχος της τράπεζας, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι «καθώς η διορία για το Brexit διαγράφεται χωρίς μία τελική συμφωνία για τη σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η επιβράδυνση των εταιρικών δαπανών έχει ενταθεί».
Ο ίδιος διευκρίνησε ότι η οικονομική ανάπτυξη παραμένει επαρκής ώστε να ωθήσει τους μισθούς υψηλότερα, ενώ επεσήμανε την επίδραση της αβεβαιότητας γύρω από την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ στην παραγωγικότητα.
Σε ότι αφορά την αύξηση των επιτοκίων, ο Ben Broadbent υπογράμμισε ότι «οι κατευθυντήριες γραμμές για περιορισμένη και σταδιακή αύξηση δεν αντιστοιχούν απαραίτητα σε μία αύξηση το χρόνο», ενώ παράλληλα διευκρίνησε ότι «το κύριο μήνυμα για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις ήταν απλά ότι τα επιτόκια είναι απίθανο να αυξηθούν απότομα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης