Τελευταία Νέα
Διεθνή

May: Εάν καταψηφιστεί η συμφωνία για το Brexit, θα έχουμε μεγαλύτερο διχασμό και αβεβαιότητα

May: Εάν καταψηφιστεί η συμφωνία για το Brexit, θα έχουμε μεγαλύτερο διχασμό και αβεβαιότητα
Εάν η συμφωνία για το Brexit καταψηφιστεί από τη Βουλή των Κοινοτήτων, η Βρετανία θα οδηγηθεί σε μεγαλύτερο διχασμό και αβεβαιότητα, προειδοποίησε η Theresa May
Εάν η συμφωνία για το Brexit καταψηφιστεί από τη Βουλή των Κοινοτήτων, η Βρετανία θα οδηγηθεί σε μεγαλύτερο διχασμό και αβεβαιότητα, προειδοποίησε σήμερα (27/11/2018) η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May.
Παράλληλα, η May τόνισε ότι η Βρετανία θα έχει μια ανεξάρτητη εμπορική πολιτική μετά το Brexit, ενώ ανέφερε ότι η χώρα συζητά ήδη με άλλες χώρες για τη σύναψη εμπορικών συναλλαγών στο μέλλον.
Ειδικότερα για τις ΗΠΑ, η Βρετανίδα πρωθυπουργός ανέφερε ότι έχουν υπάρξει ήδη συνομιλίες για τη διεξαγωγή εμπορικών διαπραγματεύσεων στο μέλλον.
Η May τόνισε συγκεκριμένα ότι η Βρετανία θα είναι σε θέση να συνάπτει εμπορικές συμφωνίες με άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων και των Ηνωμένων Πολιτειών, αντικρούοντας χθεσινά σχόλια του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump.
Ο Trump προειδοποίησε χθες ότι η συμφωνία που επιτρέπει στη Βρετανία να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο μια μελλοντική εμπορική συμφωνία μεταξύ της Ουάσιγκτον και του Λονδίνου.
«Αν διαβάσετε την πολιτική διακήρυξη... θα δείτε ότι προσδιορίζει σαφώς ότι θα έχουμε μια ανεξάρτητη εμπορική πολιτική και θα είμαστε σε θέση να συνάπτουμε εμπορικές συμφωνίες με χώρες από όλο τον κόσμο», δήλωσε η May, μιλώντας σε μέσα ενημέρωσης.
«Όσον αφορά τις Ηνωμένες Πολιτείες, τους έχουμε ήδη μιλήσει για το είδος συμφωνίας που θα μπορούσαμε να έχουμε στο μέλλον - έχουμε μια ομάδα εργασίας που λειτουργεί πολύ καλά και έχει συναντηθεί πολλές φορές», δήλωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης