Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εισαγγελική «έφοδος» στα γραφεία της Deutsche Bank - Έρευνες για ξέπλυμα χρήματος

tags :
Εισαγγελική «έφοδος» στα γραφεία της Deutsche Bank - Έρευνες για ξέπλυμα χρήματος
Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι περίπου 170 υπάλληλοι της Deutsche Bank συμμετείχαν στις έρευνες
(upd) Στα γραφεία της Deutsche Bank, συμπεριλαμβανομένης της έδρας της στη Φρανκφούρτη, βρέθηκαν οι εισαγγελείς της Γερμανίας την Πέμπτη, προκειμένου να ερευνήσουν στοιχεία για τις κατηγορίες ξεπλύματος χρημάτων.
Οι εισαγγελείς, μάλιστα, ανέφεραν ότι περίπου 170 υπάλληλοι συμμετείχαν στις έρευνες.
Στο στόχαστρο βρέθηκαν δύο υπάλληλοι της τράπεζας, ηλικίας 50 και 46 ετών, οι οποίοι φέρονται να έχουν βοηθήσει πελάτες να ξεπλύνουν χρήματα από παράνομες δραστηριότητες, μέσω off shore.
Οι αρχές προχώρησαν στην κατάσχεσγ ηλεκτρονικών και όχι μόνο εγγράφων.
Να σημειωθεί ότι η έφοδος δεν σχετίζεται με την εμπλοκή της γερμανικής τράπεζας στο σκάνδαλο της Danske Bank, αλλά αφορά υποθέσεις που αποκαλύφθηκαν μέσω των διαρροών στα Panama Papers.
Η γερμανική τράπεζα επιβεβαίωσε τις έρευνες και όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές.
Σημειώνεται επίσης ότι η γερμανική ρυθμιστική αρχή του χρηματοπιστωτικού κλάδου (Bafin) έχει ζητήσει από την Deutsche Bank να παράσχει πληροφορίες για τις συναλλαγές της με την Danske Bank, η οποία εμπλέκεται σε σκάνδαλο που συνδέεται με ξέπλυμα χρήματος.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι η Deutsche Bank έχει επιβεβαιώσει ότι λειτουργούσε ως ανταποκρίτρια τράπεζα για την Danske Bank στην Εσθονία.
Σε αυτό το πλαίσιο, ξεχωριστές έρευνες των εισαγγελικών αρχών προσπαθούν να καθορίσουν σε ποιο βαθμό η Deutsche, ως ανταποκρίτρια τράπεζα, θα έπρεπε να γνωρίζει ποιος ήταν πίσω από τις συναλλαγές που διεκπεραίωνε.
Η μετοχή της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας υποχωρεί 3,2%, ενώ νωρίτερα η πτώση έφτασε το 4,7%.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης