Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Σε χαμηλά 28 μηνών υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Νοέμβριο 2018 - Στις 50 μονάδες ο δείκτης PMI

Κίνα: Σε χαμηλά 28 μηνών υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Νοέμβριο 2018 - Στις 50 μονάδες ο δείκτης PMI
Τα στοιχεία για τον μεταποιητικό κλάδο αποδείχθηκαν ελαφρώς κατώτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Στασιμότητα σημείωσε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στην Κίνα για τον Νοέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (30/11) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, καθώς οι αυξημένες εμπορικές εντάσεις με τις ΗΠΑ έχουν επιδεινώσει το κλίμα μεταξύ των επιχειρήσεων.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 50 μονάδες, έναντι 50,2 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν η πτώση να περιοριστεί στις 50,1 μονάδες.
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι ο δείκτης υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2016, όταν και ο δείκτης είχε συρρικνωθεί στις 49,9 μονάδες.
«Οι καθοδικές πιέσεις στο εξωτερικό εμπόριο έχουν αυξηθεί κατά τους τελευταίους μήνες, εν μέσω επιβράδυνσης στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και ανόδου των εμπορικών εντάσεων», σχολίασε ο αναλυτής της Υπηρεσίας, Zhao Qinghe, προσθέτοντας ότι η πρόσφατη αδυναμία στις τιμές των εμπορευμάτων επηρεάσε επίσης το κλίμα».
Επιπλέον, η Υπηρεσία δημοσίευσε και τα στοιχεία που αφορούν τη δραστηριότητα του μη μεταποιητικού κλάδου για τον Νοέμβριο, με τον δείκτη να υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 15 μηνών, καθώς η αδυναμία του κατασεκυαστικού κλάδου αντιστάθμισε την ενίσχυση του κλάδου υπηρεσιών.
Ο μη μεταποιητικός δείκτης PMI υποχώρησε στις 53,4 μονάδες, έναντι 53,9 μονάδων τον Οκτώβριο του 2018, καθώς ο υποδείκτης που αφορά την κατασκευαστική δραστηριότητα κατέγραψε σημαντική πτώση στις 59,3 μονάδες, έναντι 63,9 μονάδων.
Ωστόσο, ο υποδείκτης PMI που αφορά την δραστηριότητα του κλάδου υπηρεσιών ενισχύθηκε στις 52,4 μονάδες έναντι 52,1 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο υποδείκτης των νέων παραγγελιών για τον μη μεταποιητικό τομέα διατηρήθηκε σταθερός στις 50,1 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης